16
Eylül
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

YÖK Başkanı Teciz'in Mennan Usta merakı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, Gaziantep Üniversitesi’nde açılan Teknoloji Merkezi’nin kokteylinde, Gaziantepli ünlü Mennan Usta ile sohbet etti.

Gaziantep Üniversitesi’nde açılan Teknoloji Merkezi’nin kokteylinde, YÖK Başkanı Erdoğan Teziç’le "Mennan Usta" olarak tanınan Mennan Aksoy arasında ilginç bir sohbet gerçekleşti. YÖK Başkanı Teziç, ilk defa karşılaştığı Mennan Usta’nın teknoloji adına yaptığı çalışmalara hayran kaldığını söyledi.

İlkokulu bile bitiremeyen Mennan Aksoy, Türkiye’de teknoloji üretiminde ilkleri yaşattı. Bir gördüğü teknolojiyi bir daha unutmayan ve o teknolojiyi Gaziantep’teki tesislerinde geliştirerek üretimini yapan Mennan Usta, teknoloji fuarlarına neden alınmadığının hikayesini YÖK Başkanı Erdoğan Teziç’e anlattı. Mennan Usta, ilkokulu bitiremediğini belirterek, "Bugün 150 kişinin çalıştığı bir tesise sahibiz. Türkiye’yi teknoloji kalkındıracaktır. Biz de tesislerimizde teknoloji üretiyoruz. Ben iyi bir eğitim ve öğretim görmedim ama demire hükmetmeyi bildim. Bugün teknoloji ihraç eden bir kişi haline geldim" dedi.

Mennan Aksoy, tesislerinde AR-GE çalışmalarına çok önem verdiğini ve bugün AR-GE bölümünde bilim adamlarıyla birlikte çalıştığını sözlerine ekledi.

YÖK Başkanı Teziç ile Mennan Usta arasındaki sohbete, bazı sanayiciler de katıldı. Teziç’e, Mennan Usta’yı anlatan sanayiciler, Türkiye’nin böyle ustalara ihtiyacı olduğunu söyledi.
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, Mennan Usta’ya hayranlığını gizlemeyerek, "Teknolojinin bu ülke için ne kadar önemli olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Sizin gibi insanlar desteklenmeli. Bilim adamları elbette sizin yanınızda olacaktır. Sizin AR-GE çalışmalarınıza destek verecektir. Bilginin doğru kanalize edilmesinde çok daha güzel şeyler üretileceğine inanıyorum" dedi.

Gaziantep-İHA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2004 Pazartesi 15:03:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?