Gaziantep'te Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetle Mücadelede Yerel Medya Çalışanlarının Rolü ve Haber Yazma Atölye Çalışması konulu toplantı yapıldı
Grand Otel'de düzenlenen toplantıya, Kadın Çalışmaları Uzmanı Ebru Özberk, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Naci Yıldırım, proje çalışanları ile basın mensupları katıldı. Kadın Çalışmaları Uzmanı Ebru Özberk, toplantıda yaptığı konuşmada, ''Toplum içerisinde şiddet ailede başlıyor. Yoksulluk ve eğitimsizlik ise aile içindeki şiddeti artırıyor. Bundan da en fazla çocuklar etkileniyor. Yaşadıklarını ömür boyu unutamıyorlar. Şiddet ailede başlıyor. Erkekler kendilerini kontrol edemediklerini söylüyorlar. Şiddet kontrol edilemeyen bir şey değildir. Hayatın her anında soranlar yaşıyoruz ama bunları aşmak için şiddet uygulamıyoruz. Kadına yönelik şiddet, eşitsizlikten kaynaklanıyor. Verilen eğitim ve kurumlarda bunu destekliyor. Eşit olmayan güç dengesi kadına yönelik şiddeti artırıyor. Kadın ve erkeği toplumun beklentileri ayırıyor. Sınırlar önceden konmuş, 'erkekler ağlamaz, erkek ailesine sahip çıkar' gibi. Erkeğe cesaret veriliyor. Koruyucu olması isteniyor. Kadın ise hep korunan taraf oluyor. Toplumsal cinsiyet rolleri farklı kılıyor. Kız çocuklarına pembe elbise, erkek çocuklara mavi elbise giydirilir. Kız isimleri Papatya, Sevinç iken erkek isimleri Cenk, Savaş, Metin'dir'' diye konuştu.
Kadınların sorunlarının anlatıldığı toplantıda, toplumsal bilincin kadın lehine dönüştürülmesi noktasında, medyaya da önemli görevler düştüğü, medyanın bilinç artırma kampanyalarına katılım çabalarının teşvik edilmesi gerektiği belirtildi.