8
Eylül
2024
Pazar
GAZİANTEP

YTP, Gaziantep'te Celal Doğan'ı destekleyecek

Yeni Türkiye Partisi (YTP), Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adayı Celal Doğan'ı destekleme kararı aldı.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na CHP'den yeniden aday olan Celal Doğan'a, YTP'den destek geldi. YTP, Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday çıkarmayarak, CHP adayı Celal Doğan'ı destekleme kararı aldı.
Doğan, YTP'yi ziyaret ederek, desteklerinden dolayı teşekkür etti. YTP İl Başkanı Mehmet Akmelek, destek kararının sadece Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aldıklarını belirterek, ilçe ve belde belediyeleriyle, belediye meclis üyelikleri için aday çıkaracaklarını söyledi.
CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Celal Doğan ise, Büyükşehir Belediye Başkanlığını 15 yıldır yürüttüğünü ifade ederek, "Belediyecilik ve modern şehircilik anlayışında Türkiye'ye örnek oldu. Merkez soldaki parçalanma hepimizi üzmektedir. Oysa hepimiz aynı fikirlere sahibiz. Merkez soldaki parçalanmadan dolayı AK Parti bugün tek kale oynuyor. Tek kanatlı bir demokrasi olmaz. Merkez solu en az ikiye indirerek, iktidara taşımak zorundayız. YTP'nin destek kararını, bu anlayışa bir hizmet olarak algılıyorum. SHP de benzer bir açıklamada bulundu. Merkez soldan gelen bu mesajlar birleşme adına sevindirici gelişmelerdir" dedi.
Doğan, seçildiği gün tek bir partinin belediye başkanı olmayacağını belirterek, "Tek bir partinin belediye başkanı olarak, ne kendimi ne de partimi küçük duruma düşüremem. Bütün kentin belediye başkanı olacağım" diye konuştu.
RUHİ AYTAÇ - GAZİANTEP(İHA)
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2004 Cuma 19:08:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?