8
Eylül
2024
Pazar
GÜNCEL

Doğalgazda meşale yandı

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’ne gelen doğalgazın ilk meşalesi dün yakıldı. Doğalgaz ile rekabet gücü yükselen Gaziantepli sanayicilerin mutluluğu gözlerinden okunurken, OSB Başkanı Cahit Nakıboğlu, “Artık geleceğe daha umutlu bakıyoruz” dedi.

OSB’ye ilk doğalgazın dağıtımı nedeniyle düzenlenen tören sanayicilerin şölenine dönüştü. Teşvik dışı kalarak rekabet şansını kaybeden Gaziantepli sanayicinin artık girdi maliyeti düşen enerji ile yeniden pazarlardaki yerini alabileceği mesajı verilirken, OSB Başkanı Cahit Nakıboğlu, “Artık sadece üretmek yetmiyor. Rekabet avantajı için kalite lazım. Bizde kaliteyi doğalgazda yakaladığımız avantaj ile elde ettik” diye konuştu.

 Yaşanan tüm sıkıntılara rağmen üretmekten vazgeçmediklerini belirten Nakıboğlu, “Üretim maliyetlerimizi uluslararası rekabete uygun hale getirme arayışlarımızı sürdürdük. Bu çerçevede ilk olarak enerji konusunu ele aldık. Üretim maliyetleri içerisinde en önemli girdi unsuru olan enerji konusunda yürüttüğümüz girişimler sonucunda doğalgaz çalışmalarına bşaladık ve hedfimize ulaştık” şeklinde konuştu.

Doğalgazın gelmesi ile yıllardır pahalıya tüketilen enerjinin yüzde 50ve 70’lere varan oranlarda düşüşolacağı belirtilirken, bölge içerisinde 25 kilometre çelik, 90 kilometre polietilen boru döşendiği kaydedildi. OSB’de düzenlenen törene AKP Milletvekili Ahmet Uzer, Vali Lütfullah Bilgin ile sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda sanayici ve işadamı katıldı. Yapılan konuşmaların ardından katılımcılar hep birlikte doğalgaz dağıtımının ilk meşalesini yakarak tesisi gezerek bilgiler aldı.

Davut Uçar - Kenthaber / Gaziantep
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2005 Cuma 13:15:21
Güncelleme :16 Eylül 2005 Cuma 14:21:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?