8
Eylül
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Mahallelinin baz istasyonu öfkesi

Gaziantep'te, evinin çatısına baz istasyonu kurulmasına izin veren vatandaşın iş yeri, mahalleli tarafından taşlandı.

Düztepe Mahallesi Sadıklar Caddesi üzerinde bulunan bir apartmanın çatısına, bir GSM operatörü tarafından baz istasyonu kuruldu. İstasyonun çevreye zarar vereceğini düşünen mahalle sakinleri toplanarak baz istasyonunun kaldırılması için eylem yaptı.

Mahallelerinde çok kalabalık bir nüfusun yaşadığını belirten çevre sakinleri, evine baz istasyonu kurduran kişiye de tepki gösterdi. Ev sahibinin binanın girişinde bulunan iş yerine akın eden mahalle sakinleri, baz istasyonunun kurulmaması için ev sahibiyle tartıştı. Çıkan tartışmanın alevlenmesi üzerine ev sahibinin iş yerine saldıran mahalle sakinleri, iş yerinin camlarını kırdı.

Olay yerine gelen güvenlik güçlerinin müdahalesiyle sakinleştirilen mahalle sakinleri, "Kendisi para kazanacak diye, hepimizin hayatını tehlikeye atma hakkı yok. Tehlikeli olduğu bilindiği halde neden şehrin göbeğindeki bir mahalleye baz istasyonu kurdururlar. İstasyonun faaliyete geçmemesi için elimizden geleni yapacağız. Biz mahallemizde baz istasyonu istemiyoruz" diyerek tepki gösterdi.

Baz istasyonu kurulacak binanın okula da yakın olduğunu belirten mahalle sakinleri, "Halkımız çocuklarının sağlığından endişe duyuyor. Bu istasyonun faaliyete geçmesini istemiyoruz" dedi.

Gerekli yasal mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerini dile getiren mahalle sakinleri, "Ev sahibine neden böyle bir istasyonun evine kurulmasına izin verdirdiğini sorduğumuzda bize cevap bile vermiyor. Burası dağ başı değil. Mahallede imza topladık. Hakkımızı sonuna kadar savunacağız" şeklinde konuştu.

Cadde üzerinde uzun süre bekleyip baz istasyonu karşıtı slogan atan mahalle sakinlerinin tepkilerine bir anlam veremediğini ifade işyeri sahibi ise yaptığı anlaşmanın hukuka uygun olduğunu savundu. Adının açıklanmasını istemeyen iş yeri sahibi, "Baz istasyonu cep telefonlarından daha az zararlı. İşyerimi taşlayacaklarına haklarını mahkemede arasınlar" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2005 Cuma 14:49:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?