Harran ilçesine bağlı Demirli Köyü'nde ikamet eden Halil Çiftçi ilerlemiş yaşına rağmen, yıllardır mırra geleneğini sürdürmeye çalışıyor.
75 yaşındaki aşiret reisi Halil Çiftçi, üç hanımı ve 27 çocuğu olmasına rağmen, kahveyi kendisi hazırlayıp servis ediyor. Çiftçi mırra hazırlarken, yorulmadığını aksine zevk aldığını söyledi.
Mırra içeceğinin hazırlanmasının hem titizlik, hem de emek isteğini kaydeden Diveçat Aşiret Reisi Halil Çiftçi, "Önce kahve çekirdeğini kendi özel kabında kavrulur. Daha sonra kavrulan çekirdekler havanda dövülür ve toz haline getirilir. Toz haline getirilen kahve gem güm denilen büyük ibrik şeklindeki kaplara boşaltılır ve kaynatılır. Bu kaynatma ve süzme işlemi üç sefer yapılır. Üçüncü kaynatma bitirildikten sonra tatlandırma ve içim keyfi verilmesi in içine dövülmüş hel ve Hindistan cevizi konulur. Hazırlanan kahve dinlenmesi için kaplara konur. Bundan sonra ihtiyaç duyulduğu kadar cezvelere konur ve servis edilir. Kahve ne kadar dinlenirse o kadar iyi tat verir. Kahve geleneği rahmetli babamdan bize kaldı. Yaklaşık olarak 200 yıldır bizim aile bu geleneği sürdürmektedir" dedi.
iyisen halil emmi bende urfa akçakalede nim