Şanlıurfa Devlet Hastanesi'nde kanser tedavisine başlandığı bildirildi.
Opr. Dr. Çakır, yaptığı açıklamada, tıbbi onkolojinin tedavi sahasına giren hastalıkların; beyin tümörleri, baş ve boyun kanserleri, akciğer kanserleri, meme kanseri, yemek borusu, mide, barsak kanserleri, pankreas, karaciğer ve safra yolları kanserleri, böbrek, idrar yolları, mesane ve prostat kanserleri, cilt kanserleri, kemik ve diğer bağ dokusu tümörleri, rahim ve yumurtalık kanserleri olduğunu belirtti.
Çakır, "Tıbbi onkoloji bilim dalı, kanser tedavisinin yanında kanserden korunma ve kanserin önlenmesi ile ilgili koruyucu hekimlik konusunda da hizmet verir. Kanser tedavisi, birçok tıp dalının sıkı ve uyumlu bir işbirliği ile ancak yapılabilir. Birçok kanserin kesin tedavisi, hastalığın erken evrede yakalanması ve özelleşmiş bir kanser cerrahisi ile tümörün kalıntı bırakmadan tamamen geniş sınırlarla çıkarılması sonrasında verilecek ilaç (kemoterapi) yada ışın tedavisi (Radyoterapi) ile başarılabilmektedir” dedi.
Şanlıurfalı hastaların bundan böyle kemoterapi veya takip için Diyarbakır, Gaziantep, Adana ve Ankara gibi yerlere gitmelerine gerek kalmadığını Çakır, “Şu anda bütün kemoterapi çeşitleri hastanemizde onkoloji servisinde yatarak uygulanmaktadır. İki ya da üç ay içinde 'Ayaktan Kemoterapi Ünitesi'ni hizmete sokmayı planladık. Modern bir kemoterapi ünitesi için çalışmalarımız halen devam ediyor. Kanser tedavisinde meydana gelebilecek ihtiyaca göre orta vadede ayrı bir Onkoloji Hastanesi kurmayı düşündüğümüzü halkımıza duyurmak isteriz" diye konuştu.