Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü, hazırladığı broşürde hırsızlık, kapkaç ve diğer suçlar konusunda vatandaşlara uyarılarda bulunarak alınması gereken tedbirleri sıraladı.
Emniyet Müdürlüğü, hırsızlıklara karşı alınacak tedbirler konusunda vatandaşları uyardı. Emniyet Müdürlüğü, hırsızlık ve kapkaç suçlarına karşı alınacak tedbirleri sıraladı. Emniyet Müdürlüğü'nün hazırladığı uyarı içeren broşürlerde yaşanabilecek hırsızlıklara karşı alınacak tedbirler şöyle sıralandı:
"Otonuzu park edecek kapalı garajınız yoksa, mümkünse dairenizden görebileceğiniz iyi aydınlatılmış yerleri seçiniz. Otonuzu kısa süreli de olsa park ettiğinizde kontak anahtarını almayı alışkanlık haline getiriniz. Değerli eşyalarınızı, ruhsat, ehliyet ve yedek anahtarlarınızı otonun içinde bulundurmayınız. Otolarınızın daha güvenli olması için baston kilit takmayı unutmayınız. Evden kapı ve pencerelerinizi kapatmadan, kilitlemeden çıkmayınız. Akşam dışarı çıktığınızda 3-5 saat sonra dönecekseniz, evinizin ışıklarından bazılarını, televizyon veya radyonuzu açık bırakınız. Seyyar satıcı, pazarlamacı, dilenci, falcı, bohçacı, temizlikçi, tamirci, Dedaş görevlisi gibi bahanelerle evinize girmek isteyenleri içeri almayınız. Özellikle yaz aylarında zemin kat ve birinci katta oturuyorsanız pencere ve balkon kapılarına demir parmaklık yaptırınız. Hırsızlar eve girdiklerinde öncelikle yatak odasını karıştırırlar. Kıymetli eşyalarınızı evin daha değişik yerlerine saklayınız. Semt pazarlarının kurulduğu günlerde o civarda bulunan evlerde daha fazla hırsızlık olabileceğini unutmayınız. İşyerinizin pencerelerine mutlaka demir korkuluk yaptırınız. Kuyumcular tanımadıkları, şüphelendikleri şahıslardan ve 18 yaşından küçüklerden altın satın almamalıdır. İşe alacağınız şahısları önceden iyi araştırınız. Çalışma saatleri dışında çelik para kasasında para ve ziynet eşyası bulundurmayınız."
Emniyet Müdürlüğü'nün uyarılarında, "Kalabalık yerlerde ceplerinizi sık sık kontrol ediniz. Otobüs ve minibüslere binerken elinizi sık sık cüzdanınıza götürmeyi alışkanlık haline getiriniz. Banka, PTT ve vergi daireleri gibi yerlerde size yardımcı olmak isteyen kişi ve kişilere kesinlikle paranızı emanet etmeyiniz. Yolda yürürken kavga ederek size yaklaşan yardım isteyen şahıslardan uzak durunuz. Yolda veya caddede yürürken caddeye yakın olan taraftan mümkün oldukça uzak durulmalı, trafik akışının ters istikametinde çanta taşınmalıdır. Hava karardıktan sonra eve giderken ıssız ara sokaklar yerine ışıklı ana caddeleri tercih ediniz. Özellikle bayan sürücüler, otoyolda giderken araçlarına arkadan çarpan olursa çok dikkatli olmalı, otoda tek iseler araçtan inmemeli. ATM'lerden para çekerken kartınız makineye sıkışması durumunda size yardımcı olmak isteyen kişilere inanıp şifrenizi vermeyiniz. Bankalar içerisinde kendisini banka görevlisi olarak tanıtarak müşterilerin elindeki paraları alıp gidenlere dikkat ediniz" ifadelerine yer verildi.