8
Eylül
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Şanlıurfalı hayırseverler aş evlerini açmaya hazırlanıyorlar

Esnaf ve işadamlarının desteği ile kurulan Gönüllü Kuruluşlar Aşevi yetkilileri, 3 ayların başlangıcının yaza denk gelmesi sebebiyle yemek dağıtım işlemini 11 Eylül’e ertelediklerini belirterek, il dışına giden ailelerin geri dönmesinden sonra fakir ailelere yönelik yardımların başlayacağını belirttiler.

Gönüllü Kuruluşlar Aşevi yetkilisi Ali Topal, yardım için müracaatları almaya başladıklarını kaydederek, 11 Eylül tarihine kadar bunları değerlendireceklerini söyledi. Kendilerine müracaat eden vatandaşlar için, 8 kişiden oluşan bir ekiple evlerine kadar gidip inceleme yaptıktan sonra yardım kararı verdiklerini belirten Topal, uygun görülenlere yardım kartı verdiklerini kaydetti.

Topal, "Dışarıya çalışmaya giden hemşehrilerimizin de geri dönmesiyle aşevinden sıcak yemek dağıtımı başlayacak. 11 Eylül’den itibaren 5 Mart 2005 tarihine kadar devam edecek olan yemek dağıtımında Şanlıurfalı fakir ailelere her konuda destek olacağız" dedi.
Geçtiğimiz yıl bin 200 aileye 6 ay boyunca yemek, kuru gıda, giyecek, ev eşyası, sağlık gibi konularda yardımlar yaptıklarını kaydeden Topal, bu yıl on bin kişiye yardım ulaştıracaklarını kaydetti.

Gönüllü kuruluşlar Aşevi’nin geride kalan 10 yılda Şanlıurfalı hayırsever vatandaşların destekleriyle fakirlere yardım elini uzattığını hatırlatan Topal, bu sene de hayırsever vatandaşların her konuda desteklerini beklediklerini söyledi.

iha-şanlıurfa
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2004 Pazartesi 13:51:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?