8
Eylül
2024
Pazar
SİİRT

Bu etleri vatandaşlar yiyor!..

Siirt Belediyesi’ne ait mezbaha kapatılınca, kasaplar etleri sağlıksız ortamlarda kesmeye başladı. Konu hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Mervan Gül, "Sorunu kısa zamanda gidermeye çalışacağız" dedi.

Hayvanları dükkanlarının bir köşesinde keserek insan sağlığını ciddi şekilde tehdit eden kasaplar ve etleri alan vatandaşlar, soruna bir an önce çözüm getirilmesini istiyorlar. Yıllardan beri kentte tam teşekküllü bir mezbaha olmayışı nedeniyle kendi kaderine terk edilen kasaplar, konuya çözüm getirmediklerini söyledikleri belediyeye tepki gösteriyor. Siirt’te yıllardan beri devam eden mezbaha sorununa açıklık getiren Belediye Başkanı Mervan Gül ise, çalışmaları yoğunlaştırdıklarını dile getirerek, "Siirt’te mezbaha sorununun giderilmesi için çalışmalar sürüyor. Kentte faaliyet gösteren tek özel entegre et kurumu yetkilileri ile kasapların oradan kesim yapmaları için görüşmelerimiz sürüyor. Kira konusunda henüz anlaşamadık. Mezbaha sorununu bir şekilde çözmeye çalışacağız. Entegrenin kiralanmaması durumunda, belediyeye ait yeni bir entegre kurma çalışmalarına başlayacağız" diye konuştu.

Vatandaşlar da, Siirt Milletvekili ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım istediklerini ifade ederek, "Siirt’te yıllardan beri sağlıksız bir ortamda kesilen etleri yemek zorunda bırakıldık. Avrupa Birliği’ne (AB) giden bir ülkede yaşanan bu tür manzaralar çok yersizdir. Siirt Milletvekili ve Başbakan Erdoğan’ın konuya el atmasını istiyoruz" dediler.

siirt
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2004 Perşembe 11:19:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?