8
Eylül
2024
Pazar
SİİRT

Eğitim-Sen kadına yönelik şiddeti kınadı

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Bingöl Şubesi Kadın Kolları Sorumlusu Elmas Yurtsever, dünyada ve ülkemizde kadınların şiddete maruz kaldığını bildirdi.

Eğitim-Sen Bingöl Şubesi’nde düzenlenen toplantıda bir açıklama yapan Yurtsever, yeryüzünde yaşayan kadınların çeşitli şiddet olaylarına maruz kaldığını ifade etti.

Kadına karşı işlenen şiddet olaylarında ceza yasalarının yetersiz kaldığını belirten Yurtsever, "Kadına karşı şiddet, dünyada en yaygın olan ancak yasal olarak en az tanımlanan bir insan hakları sorunudur. Bugün dünyanın her yerinde farklı sınıf, statü, etnik yapı, milli ve dini gruplardan her yaştaki kadınların, çeşitli biçimlerde baskı altına alındığı bir gerçektir. Çeşitlilik arz eden şiddet hala güçlü bir suskunluk perdesi arkasına gizlenmeye devam etmektedir. Ceza yasalarının yetersiz kaldığı ve hızlı bir toplumsal çözülmenin yaşandığı günümüzde, hala namus cinayetleri yaygın olarak yaşanmakta ve son yıllarda töre cinayetleri biçimini alarak can yakmaya devam etmektedir" dedi.

Konuşmasında kadınları ilgilendiren her alanda duyarlı hale gelinmesi gerektiğini de savunan Yurtsever, bunun için eğitim seminerleri düzenlenmesini istedi.

BİNGÖL (İHA) -
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2004 Pazar 09:48:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?