8
Eylül
2024
Pazar
SİİRT

Siirt: Kanlı terör örgütü kadınları mı kullanıyor...

Botan Çayı’na giden yaklaşık 17 kişilik DEHAP Kadın Kolları’na mensup bir topluluk, çayın sularına ’Barış Karanfili’ bıraktılar. Konu ile ilgili olarak bir konuşma yapan Siirt Kadın Kolları Başkanı Emine Oğuz, "Yıllardır devam eden savaş ortamı, ardında otuz bin ölü bırakmıştır. 1999 yılında geliştirilen uluslararası komplo sonrasında ilan edilen ateşkes ve atılan demokratik adımlar karşısında var olan hükümetler de, Kürt sorununda ısrarlı çözümsüzlüğü dayatmaktadır." diye konuştu.


Terör Örgütü PKK/KONGRA-GEL’in elebaşısı Abdullah Öcalan’dan "Kürt Önderi" diye bahseden Emine Oğuz, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:


"Geliştirilen uluslararası komployla, halklara karşı sorumlu ve sağduyulu Abdullah Öcalan, teoride demokratik Cumhuriyeti güçlendirerek, ayrılığa karşı birlik, şiddete karşı siyasal mücadeleyi içeren yeni paradigmayı oluşturup, kendi cephesinde en önemli cevabı geliştirdi. Ancak idam kaldırılarak tecrit ağırlaştırılmış, anadilde eğitim ve yayın hakkı birkaç dershane ve saatle sınırlanmıştır. İnsanlığın temel hakkı olan düşünce ifade ve örgütlenme özgürlüğü önünde engeller ortadan kaldırılmamıştır. Yine son dönemlerde tekrar operasyonlar ve kardeş kavgası haberleri, biz kadınları kaygılandırmaktadır. Bu anlamda 2 Ağustos adımlarını çok anlamlı buluyor, öne çıkarmayı bir görev olarak biliyoruz. Gelin hep birlikte Demokratik Türkiye’yi oluşturalım. Biz kadınlar, dağıtacağımız bu çiçeklerle hakların çatışmalarına izin vermeyelim. ’Barış ve kardeşlik için sen de bir çiçek al’ diyerek, tüm kadınları ve kamuoyunu barışın ülkeye hakim olması için duyarlı olmaya çağırıyoruz."

iha-siirt
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2004 Pazartesi 14:50:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?