8
Eylül
2024
Pazar
SİİRT

Vali Yıldırım; Kültürel mirasa sahip çıkmak gerekir

Siirt’te Kültürel Mirasın Geliştirilmesi Projesi kapsamında Entegre Stratejik Eylem Planı toplantısı yapılacağı bildirildi. Siirt Valisi Murat Yıldırım, kentin kültürel potansiyel açısından zengin olduğunu belirterek, turizmi geliştirmek amacıyla 4 proje hazırlandığını söyledi.

Siirt’te, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile Avrupa Komisyonu Türkiye Temsilciliği işbirliğiyle uygulanan Kültürel Mirasın Geliştirilmesi Projesi kapsamında yer alan Entegre Stratejik Eylem Planı’yla ilgili 24-25 Kasım 2004 tarihleri arasında bir toplantı yapılacağı bildirildi.

Çekül Vakfı önderliğindeki bir konsorsiyum tarafından yürütülen projede, toplantıyla ilgili hazırlıkları gözden geçirmek üzere Siirt’e gelen projenin Yerel Eş Direktörü Gökhan Menteş ve Proje Direktörü Michael Jay; Vali Murat Yıldırım’ı makamında ziyaret etti. Vali Yıldırım, kültürel mirasın korunmasına gereken önemin verilmesi gerektiğini belirterek, "İlimiz kültürel potansiyel açısından çok zengindir. Bunu değerlendirmek ve kültür turizminde ilimizi hak ettiği yere getirmek amacındayız. Valiliğimizde kurulan Proje Yönlendirme Bürosu tarafından tiftik dokumacılığının geliştirilmesi, kültürel varlıkların tanıtımı, Veysel Karani Külliyesi ve Gökçebağ Mağaraları’nın turizme açılması konusunda hazırlanan 4 proje için müracaat ettik. Kültürel açıdan bu tür toplantıları çok önemsiyoruz. İlimize yarar sağlayacak ortak birçok çalışma gerçekleştireceğimizi umuyorum" dedi. İlin kültür ve tarihi dokusu hakkında proje koordinatörlerine bilgi veren Vali Yıldırım, valiliğin yayınladığı "Tespit ve Tescili Yapılmayan Kültürel Varlıklar" ile "Siirt Mağaraları" adlı iki kitap hediye etti.

24-25 Kasım 2004 tarihleri arasında Siirt Ticaret Odası Toplantı Salonu’nda yapılacak toplantı, proje uzmanları Erkal Kece, Ömer Kıral, Burçin Yeşiltepe ve Funda Küçükcan’ın koordinasyonunda gerçekleştirilecek. Toplantıda kültürel mirasın korunması için şimdiye kadar yapılanlar ve neler yapılabileceği tartışılacak. Kültürel mirasın korunmasında planın hazırlanması için ortaya atılan fikirlerin Mayıs ayına kadar düzenlenecek bir veya iki toplantıda bir daha görüşüldükten sonra plana son şeklin verileceği belirtildi.

siirt
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2004 Pazartesi 12:56:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?