8
Eylül
2024
Pazar
SİİRT

Yolsul vatandaşa gıda yardımı

Siirt Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Ramazan ayı nedeniyle bin 300 yoksul vatandaşa gıda yardımında bulunuldu. Siirt Valisi Murat Yıldırım, yardımlar için 94 milyar lira ödenek tahsis edildiğini söyledi.

Terör örgütü PKK/KONGRA-GEL militanları tarafından yapılan baskınlar sonucunda, köylerini boşaltarak şehir merkezine akın eden vatandaşların ihtiyaçları, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından önemli derecede karşılanıyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın Kooperatif Mahallesi’nde bulunan deposunda düzenlenen yardım dağıtımına, Siirt Valisi Murat Yıldırım ve Vakıf Müdürü Aydın Şakar katıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Vali Yıldırım, fakir vatandaşlara yönelik bu tür yardımları sürekli yaptıklarını kaydederek, "Amacımız ihtiyaç sahibine ulaşmaktır. Yapılan geniş çaplı soruşturmalar sonucunda maddi durumu iyi olmayan fakir vatandaşları tespit ederek gerekli yardımı yapıyoruz. Yardımlar için 94 milyar lira ödenek tahsis edilmiş durumda. Tahsis edilen bu ödeneğin 62 milyar 200 milyon lirasıyla gıda paketleri hazırlatılarak yoksul vatandaşa dağıtıldı. Hazırlanan gıda paketlerinde 5’er kilogramlık pirinç, ayçiçek yağı, bulgur, mercimek, makarna, toz şeker ve 1’er kilogram çay ve sabun bulunmaktadır. Geri kalan 32 milyar 200 milyon lira ödenek ise, vakıfta dosyası bulunan yoksul vatandaşlara para olarak dağıtıldı" dedi.
Yardım dolayısıyla sevinçleri gözlerinden okunan vatandaşlar, "Ramazan ayında ihtiyacımız olan bu yardıma çok sevindik. Bize yardım eden devletten Allah razı olsun" dediler.

SİİRT (İHA) -
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2004 Perşembe 12:29:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?