1
Temmuz
2024
Pazertesi
ANKARA
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Bilkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi

Mühendislik Fakültesi’nde lisans, Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü’nde ise yüksek lisans ve doktora programları uygulanır.Bilgisayar Mühendisliği -Elektrik ve Elektronik Mühendisliği -Endüstri Mühendisliği bölümlerinden oluşmaktadır.

Mühendislik Fakültesi’ndeki eğitimin amacı öğrencilere ilgili mühendislik alanlarındaki bilgi birikimini aktarmanın yanı sıra, yaratıcılığın, araştırma tekniklerinin ve kendini yenileyebilme yeteneğinin kazandırılmasıdır. Fakülte’de, günümüzün hızla gelişen dünyasında bilim adamının ve mühendisin işlevi göz önünde tutularak, bilginin kendisi kadar bilgiye erişme ve ondan yararlanma yöntemlerine de önem verilmektedir.

Mühendislik alanlarındaki lisans programlarına sağlam bir temel oluşturmak amacıyla matematik, bilgisayar bilimleri, fizik, kimya ve temel mühendislik dersleri ile başlanmaktadır. Lisans programlarının üst sınıflarında özel teknik derslerin ağırlığı artmaktadır. Bu programlarda, ayrıca ekonomi, sosyal bilimler ve bu gibi alanlarda seçmeli derslere de yer verilmektedir. Lisansüstü programlar büyük ölçüde araştırmaya yöneliktir. Bu programlarda, konularında dünyaca ünlü bilim adamları tarafından üst düzeyde ders ve seminerler verilmektedir. Araştırma laboratuvarları en yüksek nitelikli bilimsel araştırmalara olanak verecek şekilde, gelişmiş araç ve gereçlerle donatılmıştır. Öğrencilere, sınırsız denebilecek ölçüde bilgisayar olanakları sağlanmıştır.

Mühendislik Fakültesi’nde bugüne kadar yapay üs, bilgisayar destekli grafik, veri tabanı sistemleri, nöron ağları, paralel algoritmalar, esnek imalat sistemleri, üretim sistemlerinde çizelgeleme, enformasyon kuramı, optik haberleşme, sinyal ve görüntü işleme, çok büyük boyutlu tümleşik devre tasarımı, optimizasyon kuramı, sistem kuramı ve kontrol gibi önemli ve güncel konularda çok sayıda üst düzey arastırma yapılmış ve bu araştırmalar uluslararası saygınlığı olan bilimsel dergilerde yayınlanmıştır. Öğretim üyesi başına düşen bilimsel yayın sayısı dikkate alındığında, Fakülte’mizin dünyadaki en seçkin mühendislik fakülteleri arasında yer aldığı görülür.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Mühendislik Fakültesi
Adres2 :Bilkent/Ankara
Posta Kodu :06800
Telefon :
Faks :
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.