16
Eylül
2024
Pazertesi
ANKARA

4 bayandan insanlık dersi

Edinilen bilgiye göre, sabah saat 03.30 sıralarında, 06 VKG 15 plakalı otomobiliyle Fatih Caddesi üzerinden şehir merkezi istikametine doğru giden Burhan Tokgöz, Fatih Köprüsü üzerinde Büyükşehir Belediyesi’nin yol çalışmaları sebebiyle asfalta döktüğü toprak yığınına çarptı.

Hiçbir uyarı işareti olmayan karanlık yolda toprak yığınına saplanan Tokgöz’ün yardımına, aynı istikamete giden 4 bayan yetişti. Yaralı sürücüye ve oğlu Ahmet Tokgöz’ü araçtan çıkaran bayanlar, hemen cep telefonlarıyla polis ve ambulansa bilgi verdi. Başından yaralı Tokgöz’ü yüzüstü yeren yatıran bayanlar, olay yerinde toplanan vatandaşları da polis gelene yaralının çevresinden uzaklaştırdılar.

Tokgöz’ün tüm ısrarlarına rağmen vücudunda kırık olabileceği gerekçesiyle yerden kaldırmayan ve haraketsiz kalmasını söyleyen bayanlar, sürücünün yüzüne bulaşan kanları da mendille sildiler. Tokgöz’ün ailesini cep telefonlarından arayarak kazayı haber veren yardımsever bayanlar, ambulans gelene kadar yaralının başucunda bekleyip moral verdiler. Kaza yerine gelen ambulans doktorlarına kaza ve yaralı hakkında bilgi veren bayanlar, çevredeki vatandaşların takdirlerini topladı.

Kendilerine teşekkür eden vatandaşlara, ’Görevimiz, insanlık gereği’ şeklinde cevap veren bayanlar, otomobillerine binerek olay yerinden uzaklaştılar. Yaralı sürücü Tökgöz ve oğlu Ahmet ambulansla Ankara Numune Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Olay yerine çağrılan itfaiye ekipleri, aracın dumanlar çıkan motoruna su sıkarak herhangi bir olumsuz duruma karşın önlem aldı. Kaza yerinde bulunan vatandaşlar, belediyenin yol çalışması sebebiyle asfaltı kapatan toprak yığınlarına isyan etti. Bir vatandaş, " Bu adam ölürse, sorumlusu Belediyedir" şeklinde konuştu.

Öte yandan, Başkent’te meydana gelen bir başka kazada ise 3 kişi yaralandı. Ankara Emniyet Müdürlüğü binasının yanında bulunan Akköprü kavşağında İstanbul dönüş istikameti altında meydana gelen kazada, 06 KTG 53, 06 YRB 59 ve 06 KHE 16 plakalı araçlar birbirine girdi. Otomobillerde bulunan 3 kişi hafif yaralanırken, kaza yerinde bulunan vatandaşlar birbirleriyle tartıştı.

iha-ankara
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2004 Cumartesi 13:02:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?