16
Eylül
2024
Pazertesi
ANKARA

ABD'ye bebekli protesto

Mazlum-Der Ankara Şubesi, ABD’nin Irak’ı işgalini ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’ne kanlı bebek maketi bırakarak protesto etti.

ABD Büyükelçiliği’nin Nevzat Tandoğan Caddesi tarafındaki girişi önünde toplanan Mazlum-Der Ankara Şubesi üyelerinden oluşan bir grup, "Direnen Felluce ümmetin onurudur", "Haçlı işgalcilere destek veren iktidarlar hesap verecek", "ABD üsleri kapatılsın" gibi dövizler taşıdılar. Grup adına bir açıklama yapan Mazlum-Der Ankara Şube Başkanı Avukat Emrullah Beytar, ABD yönetimi ve müttefiklerinin uluslararası hukuku hiçe saydıklarını vurgulayarak, başlattıkları soykırım hareketi ile her gün yüzlerce masum insanı öldürdüklerini söyledi.

ABD yönetiminin ve müttefiklerinin, ismi demokrasi ve özgürlük hareketi olan ama aslında soykırım, vahşet ve işgalden başka bir anlam ifade etmeyen dünya barışına karşı suç işlediklerini ifade eden Beytar, insan haklarının ve insancıl hukukun bütün ilkelerinin ihlal edildiğini kaydetti. ABD yönetimi ve müttefiklerinin, Roma statüsü ile kurulan bağımsız uluslararası ceza mahkemelerinde biran önce yargılanmasını gerektiğini ifade eden Beytar, vatandaşları ABD mallarını boykot etmeye çağırdı. Yapılan basın açıklamasın ardından üzerinde ’Bebek katili ABD’ yazılı bir bebek maketi, ABD büyükelçiliği girişine bırakıldı. Yapılan eylem olaysız sona erdi.

ankara
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2004 Salı 13:06:38
Güncelleme :24 Kasım 2004 Çarşamba 17:15:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?