16
Eylül
2024
Pazertesi
ANKARA

Ankara polisinden otomobil dolandırıcılarına darbe

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği’nden yapılan açıklamaya göre, kendilerine ati otomobilleri gazete ilanı veya oto pazarında satmak isteyen vatandaşlar ile alıcı olarak irtibat kuran bazı kişilerin otomobil sahiplerinden gerekli işlemleri yapmak için vekalet istedikleri, vekalet getirmeleri halinde paralarını hemen verebileceklerini söyledikleri, zanlıların vekaleti aldıktan sonra organize bir şekilde çeşitli hile ve sahte isim kullanarak paralarını ödemedikleri tespit edildi.

 Otomobillerini teslim ettikleri halde paralarını alamayan vatandaşların Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayetçi olması üzerine Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği bir çalışma başlattı.

Yapılan çalışmalarda Ankara’da dolandırılan otomobillerin Çorum’a götürülerek önceden planlanan şekillerde satıldığı tespit edildi. Çorum polisi ile yapılan ortak çalışma sonucunda zanlılar Ayhan P., Orhan M., Ahmet A., Hasan G., ve A.Arın yakalandı. Zanlıların satmış oldukları 4 adet otomobil ele geçirildi. Firari zanlı Özgür A.’nın yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

iha-ankara
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2004 Cuma 19:48:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?