16
Eylül
2024
Pazertesi
ANKARA

Ankara Putin'e hazırlanıyor

Tüm kamu kurum ve kuruluşlarında görevli üst düzey bürokratlar, Putin’in ziyareti öncesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ’Rusya’ brifingi verecek. Bürokratlar, Rusya ile ilişkilerdeki ’püf noktaları’ Erdoğan’a aktaracak.

32 yıl sonra Rusya’dan devlet başkanı düzeyinde Türkiye’ye ilk ziyareti gerçekleştirecek olan Putin, Ankara’yı harekete geçirdi. Putin’in ziyareti boyunca Ankara’da güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarılacak. İki ülke arasında oldukça önemli ve kritik konuların masaya yatırılacağı tarihi ziyaret öncesinde Başbakan Erdoğan da görüşmelere oldukça titiz bir şekilde hazırlanacak. Erdoğan’ın, Rusya Devlet Başkanı Putin’in gündeme getireceği konulara yapacağı hazırlıklar için tüm kurum ve kuruluşlar şimdiden çalışmalarına başladı. Özellikle doğalgaz başta olmak üzere enerji konuları, Çeçenistan sorunu ve ticari ilişkilerin ayrıntılı olarak ele alınacağı görüşmeler öncesinde, Başbakan Erdoğan’ın çantasına oldukça kapsamlı bir dosya konulacak. Bu çerçevede, tüm kamu kurum ve kuruluşları önceden yaptıkları hazırlıkları 2 Aralık’ta gerçekleştirilecek bir brifingle Başbakan Erdoğan’a aktaracak. Başbakan Erdoğan’ın özellikle Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ile bakanlık bürokratlarının brifingine ağırlık vermesi bekleniyor.

Eylül ayı başında Ankara’ya gelmesi beklenen Putin’in ziyareti Kuzey Osetya’daki Beslan kentinde gerçekleşen ve 340 rehinenin öldürüldüğü okul baskını nedeniyle ertelemişti
iha
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2004 Cumartesi 14:12:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?