8
Eylül
2024
Pazar
ANKARA

Ankara Valisi Gür emekli oluyor

Ankara Valisi Yahya Gür, yaş haddinden yarın emekliye ayrılıyor. Gür’ün yerine Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner ile İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Şehabettin Harput’un ismi geçiyor.
1999 yılından buyana Ankara Valiliği görevini yürüten Gür, yarın mesai arkadaşlarına veda edecek. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’e yakınlığıyla bilinen Gür, Afyon Valiliği görevini yürütürken, Afyonlu olan Sezer ile yakın bir dostluk kurmuştu. Gür ile Sezer arasındaki yakın ilişki, Sezer’in Anayasa Mahkemesi Başkanlığı döneminde de sürmüştü. Gür’ün emekliye ayrılmasıyla birlikte Ankara Valiliği için birçok valinin adı geçmeye başladı. Kulislerde Ankara Valiliği için İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Şehabettin Harput ile Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner’in yanısıra Erzurum, Gaziantep, Mersin, Ordu, İzmir ve Bursa valilerinin isimleri de geçiyor.
1939 yılında Gümülcine’de doğan Yahya Gür, ilk, orta ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni 1966 yılında bitirdi. 79. dönem yedek subaylık görevinden sonra, 23.05.1968 tarihinde İzmir Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. Sırasıyla Manisa Kaymakam Adaylığı, Saruhanlı ve Kula Kaymakam Vekillikleri, Suşehri, Şefaatli, Beytüşşebap, Sarayönü, Çine Kaymakamlıkları, Personel Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı, Personel Genel Müdür Yardımcılığı, Ankara Vali Yardımcılığı, Karşıyaka Kaymakamlığı ile Mardin, Afyon, Balıkesir, Çankırı Valilikleri görevlerinde bulundu. 16 Mart 1998-30 Ekim 1999 tarihleri arasında İçişleri Bakanlığı Müsteşarı olarak görev yaptı. 24 Eylül 1999 tarihinden bu yana Ankara Valiliği görevini yürüten Gür, evli ve iki çocuk babası.
ANKARA - İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2004 Çarşamba 11:58:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?