16
Eylül
2024
Pazertesi
ANKARA

Ankara’da caz ‘canlı’ dinlenir

HKK Caz Orkestrası ve Türk Caz Duayenleri’nin vereceği konserle başlayan 3. Ankara Uluslararası Caz Festivali, ODTÜ, Hacettepe, Bilkent, Faces Live ve Sheraton’da 10 gün boyunca devam edecek.

Festival, pek çok ülke ve kültürden caza gönül vermiş müzisyenin yanı sıra, caz müziğinin geçirdiği gelişim ve değişimlerle ortaya çıkan farklı tarzlarını, Ankaralı müzikseverlerle buluşturuyor

Festival kapsamında her yıl olduğu gibi caz icra eden ve cazı, kültürümüzün motifleriyle biçimlendiren Türk sanatçılar da yer alıyor. Festivalin en önemli özelliği olan genç caz grupları bu yıl da sahne alacaklar.

HKK Caz Orkestrası ve Türk Caz Duayenleri

3. Ankara Uluslararası Caz Festivali, 25 Kasım’da ODTÜ Kongre Kültür Merkezi’nde Hava Kuvvetleri Komutanlığı Caz Orkestrası ve Türk Caz Duayenlerinin vereceği konserle başlıyor.

Sibel Köse Jazz Connection / PARISTANBUL

Festivalin ikinci günü Sibel Köse Jazz Connection /PARISTANBUL projesiyle sahne alacak.

Festivalin Ağır Topları

Michiel Borstlap Trio
Rosario Giuliani ve dörtlüsü

Magic Malik Orkestra Festival’e üçüncü kez konuk olan ve çok beğeni toplayan Hollandalı piyanist Michiel Borstlap Trio ve vokalde Edsilia Rombley, elektronik ve akustik müziği sentezleyerek kendine özgü bir tarz yaratan Magic Malik Orkestra ve İtalyan cazının yetkin temsilcilerinden Rosario Giuliani ve dörtlüsü festivalin ağır topları arasında.
       
Geçen yıl özel bir davet için ülkemize gelen büyüleyici ses Ericka Ovette ise Tommy Cecil, Tuna Ötenel ve Cengiz Baysal ile birlikte Bilkent Konser Salonu’nda bir Klasik Caz konseri verecekler.

Genç Caz Grupları
Genç Caz Grupları kapsamında ise Ankara müzik ortamında uzun süredir tanınan Triotopia ve Daily, caza gönül vermiş genç müzisyenlerden oluşan Eskişehir’li Logos ve İstanbul’lu Teneffüs yer alıyor.

Timuçin Sahin Trio ve Macar Jazzpression

‘Faces Live’ bu sene Festival mekanlarından. Birçok festivalde adını duyuran Timuçin Sahin Trio ve Macaristan’dan Jazzpression 27 Kasım gecesi arka arkaya sahne alacaklar.

Festival Faces Live’deki parti ile kapanıyor

4 Aralık 2004 gecesi Festival, Faces Live’deki parti ile kapanıyor: Elektronik müziği Türk folk müziği ve geleneksel vurmalı çalgılarla harmanlayarak çok sesli “jazzy” bir ton yakalayan Orient Expressions bu gece Ankaralılarla birlikte olacak. Bu konserlerde Radyo ODTÜ ile işbirliği yapılmakta.

Festival Mekanları

Festival kapsamındaki konserler için ağırlıklı olarak ODTÜ Kongre ve Kültür Merkezi kullanılacak. Diğer etkinlik mekanları arasında Bilkent Konser Salonu, Hacettepe M Salonu yer alacak.

Sheraton Hotels And Convention Center’de haftasonları Jam Session’lar yer alacak. Festival, caz atölyeleri ve video gösterimleri ile tam bir Festival havasında geçecek.

Festivali Gerçekleştiren ve Destekleyenler

3. Ankara Uluslararası Caz Festivali, 25 Kasım-5 Aralık tarihleri arasında Ankara Caz Derneği desteğiyle LEO Organizasyon tarafından gerçekleştiriliyor.

3.  yılında uluslararası bir kimliğe kavuşan Ankara Caz Festivali, Boeing, Ülker, Marconi-Selenia, Nurol Holding gibi konser sponsorlarının yanısıra A.B.D., Hollanda, Japonya ve Macaristan Büyükelçilikleri, Fransız Kültür Merkezi, İtalyan Kültür Merkezi ve Japan Foundation’un desteğini alıyor.

Teneffüs

Başbakanlık Tanıtma Fonu’nun da katkıda bulunduğu festival konuklarına Sheraton Hotels and Convention Center ev sahipliği yapıyor. ODTÜ, Bilkent ve Hacettepe ise her zamanki gibi salon desteği veriyorlar.

Bu sene Avrupa Birliği Dönem Başkanlığının Hollanda tarafından yürütülmesi dolayısıyla, Festival’in Basın Açılışı ve Plaket Törenini Hollanda Büyükelçiliği gerçekleştiriyor.
Festivalin Basın Sponsorları ise TRT, TV 8, Radyo ODTÜ, NTV Radyo, Radikal, Sabah, Cumhuriyet ve Gazete Ankara. Festivale ayrıca Thales, Kavaklıdere Şarapları, Bektaşlar, Ayesaş, ve Çankaya Belediyesi destek veriyor.

Ankara Caz Derneği

Ankara Caz Derneği, 1995 yılında Ankara’daki müzikseverlere caz müziğini tanıtmayı, düzenlediği etkinliklerle cazı daha geniş kitlelere ulaştırmayı ve en önemlisi bu konuda eğitim alan genç müzisyenleri, sağladığı burslarla desteklemeyi amaç edinen bir grup gönüllü tarafından kuruldu.

Sekiz yıl önce yanan bu meşalenin bugün, geçen yıllara dönüp bakıldığında geride 250’den fazla konser, konferans, seminer, atölye çalışması, ODTÜ Caz Günleri ve Uluslararası Ankara Caz Festivali ile büyük bir alanı aydınlattığını görüyoruz.

Tuna Ötenel

Dernek, her geçen gün artan üye sayısı, birbirini izleyen kaliteli etkinlikleri, başarılı organizasyonları ile hiç de uzak olmayan bir gelecekte çok daha önemli işlere imza atacağını gösteriyor.

1996 yılından bu yana gerçekleştirdiği ODTÜ Caz Günleri’ni Ankara Caz Derneği, geçtiğimiz yıl Kasım ayında Ankara’nın ilk ve tek uluslararası caz festivaline dönüştürererek, Ankaralı cazseverlere olağanüstü anlar yaşattı.

www.acd.org.tr, www.leo.com.tr
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2004 Cuma 10:30:10
Güncelleme :26 Kasım 2004 Cuma 10:57:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?