16
Eylül
2024
Pazertesi
ANKARA

Arınç, CHP'yi ziyaret etti

TBMM Başkanı Bülent Arınç, AB sürecinde atılan adımların iktidarın ve muhalefetin ortak başarısı olduğunu bildirdi.

Arınç, Ramazan Bayramı nedeniyle CHP Genel Merkezi’ni ziyaret etti. Genel Başkan Deniz Baykal’ın Sosyalist Enternasyonel Toplantısı’na katılmak üzere Güney Afrika’da olması nedeniyle ev sahipliğini Genel Sekreter Önder Sav ile TBMM Grup Başkanvekili Ali Topuz yaptı. Sav, Arınç’ın Anamuhalefet Partisi sıfatı ile TBMM’nin önemli bir unsuru olan CHP’yi ziyaret etme inceliğini gösterdiğini belirtti. Bu yüzden Arınç’a teşekkür eden Sav, "Ülkemizin dış ve iç sorunlarının bulunduğu bir dönemde böyle dikkatli bir başkanın Meclisin başında bulunması tabi ki çok önemli" dedi.

Arınç da konuşmasında bayramlarda Meclis’te grubu bulunan siyasi partileri ziyaret ettiğini söyledi. AKP’yi ziyaret ettiğini anımsatan Arınç, CHP’yi ziyaret etmek istediğini ve tüm CHP’lilerin bayramını kutladığını belirtti. 3 Kasım seçimlerinde Meclis’te 2 partili bir yapının oluşmasının son yılların en önemli gelişmesi olduğunu ifade eden Arınç, "Bunun, hem siyasete hem de toplumun bütün kesimlerine yararlı bir istikrar unsuru olduğunu görmekten mutluyum. Meclisimizin çalışmaları hem içeride hem dışarıda büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Geçtiğimiz günlerde Avrupa Kültür Vakfı TBMM’ye Avrupa siyaset ödülü verdi. Bunu TBMM adına büyük bir başarı olarak kabul etmiştim. Başardığımız reformların, AB sürecinde attığımız adımların iktidarıyla muhalefetiyle ortak bir başarı olduğunu düşünüyorum" diye konuştu. Özellikle Anayasa değişikliklerinde muhalefet partisinin büyük desteğinin unutulmaması gerektiğini söyleyen Arınç, bunun çok güzel bir olay olduğunu belirterek, "Türkiye’nin temel sorunlarında eğer işbirliği yapılabiliyor, Anayasa değişiklikleri 400’ün üzerinde bir destekle gerçekleştiriliyorsa görüyorsunuz ki bu başarı hemen hemen tüm dünya tarafından takdirle izleniyor" şeklinde konuştu.

İçinde bulunulan yasama döneminin de başarıyla geçeceği, bunda muhalefet partilerinin hem uyarıcı hem zenginleştirici katkılarının gerekli olduğuna inandığını dile getiren Arınç, CHP’nin köklü bir siyası parti olarak bu aşamada çok yararlı hizmetlerde bulunacağını ve bulunduğunu sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından Sav, Arınç’a bayram şekeri ikram etti.

ankara
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2004 Pazartesi 14:23:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?