16
Eylül
2024
Pazertesi
ANKARA

Bakan Ergezen duble yolları savundu

Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen, hükümetin Acil Eylem Planı'nda yer alan 15 kilometrelik Duble (bölünmüş) Yol Projesi'nde, cumhuriyet tarihinin en az ödeneği ile tarih yazdıklarını söyledi.

Erzurum gezisi öncesi uçakta İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Bakan Ergezen, kış mevsimi nedeniyle duble yol çalışmalarının en asgari düzeye indirileceğini belirterek, "Bu yıl içerisinde duble yol çalışmalarının yanısıra 14 bin kilometre yol yapım ve onarımı yaptık" dedi.
Cumhuriyet tarihinden bu yana görülmemiş bir şekilde bölünmüş yol yaptıklarını iddia eden Ergezen, "İki yıl içinde 4 bin 600 kilometre yol yaptık. Önümüzdeki yıl 3 bin 500 kilometre daha duble yol yapacağız. Bölünmüş yol hem trafik kazalarını azalttı, hem de stressiz yolculuk imkanı sağladı. Bunları yeni bir yöntem gerçekleştirerek yaptık. İşi de, yolları da böldük. Yolları eskinin dörtte bir daha düşük fiyatına mal ettik. Türkiye'nin bölünmüş yollara ihtiyacı var. Hedefimiz; Türkiye'nin bir ucundan diğerine bölünmüş yolla gidilebilmesidir" diye konuştu.

Bakan Ergezen, Bingöl depreminden sonra gösterdikleri başarıyı Erzurum ve Doğubeyazıt'ta tekrarlamak için seferberlik ilan ettiklerini belirterek, "Hemen kalıcı konutların yapımına başladık. Bunları da aile tipinde yaptık. Daha önceki hükümetler gibi 65-75 metrekare konutlar yerine, bölgenin yapısını da dikkate alarak 100 metrekare konutlar inşa ettik" dedi.

Erzurum'da afet konutlarının 4 ayda tamamlanmasını 'büyük bir başarı' olarak değerlendiren Bakan Ergezen, "Afet konutlarının 31 Ekim'de tamamlanacağını söylemiştiniz" hatırlatması üzerine, "Biz müteahhitlerle sözleşme imzalarken, onların bitiş süresini alıyoruz. Bu süre 1 Ocak 2005'tir. Göreceksiniz 1 Ocak'ta açıkta kimse kalmayacak. Ayrıca eksi derecelerde çalışma şartlarını biz biliriz. Boşuna mühendislik okumadık. Nasıl ki biz gazeteciliği sizin gibi bilemeyiz, cins sorular soramazsak, siz de bizim işimizi bilemezsiniz" karşılığını verdi.
Bakan Ergezen, 817 konutun teslim edildiğini, 304 konutun bir hafta, 283 konutun da 15 gün içerisinde teslim edileceğini ifade ederek, toplam bin 404 konutun 15 gün içerisinde hak sahiplerine dağıtılacağını kaydetti.

Ergen ayrıca, deprem bölgelerinde yapılan kalıcı konutları tüm köylerde yaygınlaştırmayı hedeflediklerini belirterek, "Köy-Kent Projesi gibi bütün köylerde bu tip konutlar yapmak istiyoruz. Köylerdeki vatandaşlarımızın daha sağlıklı konutlarda yaşamasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

ankara
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2004 Perşembe 10:54:27
Güncelleme :25 Kasım 2004 Perşembe 11:15:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?