8
Eylül
2024
Pazar
ANKARA

Başkent'te AKP - MHP afiş kavgası

Başkent Ankara'da, Adalet ve Kalkınma (AKP) Partili ile Milliyetçi Hareket Partili'ler (MHP) arasında, afiş toplama gerekçesiyle kavga çıktı. Olay yerinde tarafları ayırmakta yetersiz kalan polis ekipleri çevik kuvvet istedi.
Edinilen bilgiye göre, Ankara Etimesgut ilçesi Hikmet Özer Caddesi üzerinde saat 00:00 sıralarında yaklaşık 50 kişilik AKP'li ve MHP'li bir grup arasında kavga çıktı. İki taraf arasında çıkan kavganın, siyasi partileri simgeleyen afişlerin toplanması nedeniyle çıktığı bildirildi.
MHP'nin sorumluluğunda olan Etimesgut belediyesi ekipleri, dün akşam saat 18:00'de seçim yasağının başlamasının ardından MHP'ye ait siyasi afiş ve bayraklara dokunmaksızın AKP'ye ait parti afişlerini toplamaya başladı. MHP'li belediye ekiplerinin ilk olarak AKP afişlerini indirmesine sinirlenen AKP'liler, belediye ekiplerinden toplanan afiş ve bayrakları istedi. MHP'li belediye ekipleri toplanan bayrak ve afişleri vermek istemeyince, AKP'li grup belediye ekiplerine tepki gösterdi. Bunu üzerine MHP taraftarı bir grup duruma müdahale ederek, AK Partililerle tartışmaya başladı. Olay yerine gelen polis ekipleri yetersiz kalınca, olay yerine çevik kuvvet ekibi istendi. Yaklaşık 50 kişiden oluşan grup, olay yerine gelen Çevik Kuvvet ekibinin müdahalesi sonucu dağıtıldı.
Belediye ekiplerinin, bir binada asılı olan AKP afişini indirmesine tepki gösteren 2 AKP'li genç ise, belediye ekiplerine tepki göstererek, indirilen afişi geri aldı. Her iki grubunda dağıtılmasının ardından çevik kuvvet ekipleri, meydana gelebilecek bir kavgayı önlemek amacıyla olay yerinde bekletiliyor. Olayın ardından belediye ekiplerinin, MHP'ye ait bayrakları polis kontrolünde indirmeye devam ettiği görüldü.
ANKARA - İHA
Yayın Tarihi : 28 Mart 2004 Pazar 03:18:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?