16
Eylül
2024
Pazertesi
ANKARA

Başkent'te insanlık dramı

Iğdır’da borçlarını ödeyemeyince son çare olarak Ankara’ya gelen bir kişi boynuna astığı tabela ile böbreğini satışa çıkardı. Iğdır’da kunduracılık yaparken borç batağına düşen 57 yaşındaki İsrafil Bakış, Ankara’ya gelerek böbreğini satmak için hastane önlerinde yatıp kalkmaya başladı. Böbreğini satmak için müşteri arayan Bakış, boynuna da "Acele satılık böbrek Tel: 0535 606 0128 " yazılı bir tabela astı.

Sağlık Bakanlığı önünde bulduğu İsrafil Bakış, kunduracılık yaparken hastalanınca işlerinin kötü gittiğini belirterek 3 yıldır tedavi gördüğünü söyledi. Eşinin de hasta olduğunu ifade eden Bakış, kendilerine yapılan yardımlarla hayatlarını sürdürmeye çalıştıklarını kaydetti.

Evlerinin elektrik borcunun 1.5 milyar geldiğini vurgulayan Bakış, borçlarını karşılamak için böbreğini satmak istediğini söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek istediğini, ancak danışmanlarının kendisine randevu vermediğinden yakınan Bakış, günlerdir Ankara’da hastane önlerinde, otogarda, sokakta yatıp kalktığını ifade etti.

Bakış, borçlarını karşılamak için böbreğini en az 15 milyar liraya satmak istediğini belirterek, Iğdır’da da Ahıska Türkleri için yapılan ve bazıları boş olan konutlardan birini yerleştirilmek istiyor.

ankara
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2004 Pazartesi 15:14:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?