16
Eylül
2024
Pazertesi
ANKARA

CHP, Sarıgül'e broşürle savaş açtı

CHP, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül hakkındaki yolsuzluk iddialarına ilişkin olarak hazırladığı rapor içerisinde yer alan ’belgeleri’ kuşe kağıda basıp broşür haline getirdi.

CHP, bu broşürleri köşe yazarları, medya kuruluşlarının yanı sıra örgütlerine de gönderdi. CHP, hakkında yolsuzluk iddiaları bulunan ve rüşvet aldığı iddia edilen Sarıgül’e broşürle savaş açtı. CHP’nin hukukçu milletvekilleri Mehmet Ali Özpolat, Sırrı Özbek ve İsmet Atalay tarafından hazırlanan ve Genel Sekreter Önder Sav’ın açıkladığı 60 sayfalık ’yolsuzluk raporu’ şimdi de broşür haline getirildi. 1. sınıf kuşe kağıda basılan broşürün kapağında ’İşte Rüşvet, İşte Belgeleri’ yazıyor.

Altında CHP amblemi olan broşür, toplam 16 sayfadan oluşuyor. Sarıgül’ün rüşvet aldığını gösterdiği iddia edilen ’belgelerin’ özenle yerleştirildiği broşürün birinci sayfasında, ’7 kat kaçak yapıya ruhsat vermek için 300 bin dolar rüşvet alındığını ispatlayan belge’ bulunuyor. İkinci sayfada da paranın alınmasından iki gün sonra söz konusu kaçak katlara ruhsat izni verildiği, izin belgesi ile gösteriliyor. 6 ayrı ’belgenin’ yer aldığı broşürde, İçişleri Bakanlığı’nın Sarıgül hakkında hazırladığı rapora da kısaca değiniliyor.

"HIRSIZ VAR, YAKALADIM"
Sarıgül aleyhine basında yer alan haber ve yorumların da derlendiği broşürde, söz konusu raporun Sarıgül’ün genel başkan adayı olduğunu açıklaması ile ilgisi bulunmadığı şu sözlerle ifade ediliyor.

"Sorun genel başkanlık yarışı değildir, olamaz. Sorun rüşvet, yolsuzluk, usulsüzlük ve rant paylaşımıdır. Sarıgül ve onun medyada bulunan yandaşları rüşveti, usulsüzlüğü, yolsuzluğu gözlerden gizlemek için, sanki yarın kurultay yapılacakmış gibi dikkatleri genel başkanlık yarışına çekiyor. CHP, ’Hırsız var, rüşvetçi var yakaladım’ diyor. Birileri ’Boş ver hırsızlığı, yolsuzluğu, rüşveti. Genel başkanlık yarışından haber ver’ diye olayı saptırıyor." Sarıgül’ün rapor açıklandığı zaman Genel Başkan Deniz Baykal’a atfen ’Mitingleri bırak, hallederiz’ sözlerinin tamamen uydurma olduğunun savunulduğu broşürde, ayrıca Genel Sekrter Sav’ın 2 Kasım 2000 tarihinde yayınladığı yolsuzluk yapanın partiden ihraç edileceği yönündeki genelgesi de yer alıyor.

ANKARA (İHA) -
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2004 Pazar 10:53:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?