16
Eylül
2024
Pazertesi
ANKARA

Doktorlar TBMM önünde eylem yaptı

Ankara Tabip Odası, SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı’na devredilmesini Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) önünde yaptıkları bir eylem ile protesto etti.

TBMM’de SKK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı’na devri ile ilgili görüşmelerin yapıldığı sırada Ankara Tabip Odası’na bağlı bir grup, TBMM’nin Dikmen girişine geldi. Burada grup adına Ankara Tabip Odası Genel Sekreteri Semih Tatlıcan bir açıklama yaptı. Tatlıcan, marifetin SSK’yı yok etmek değil, onun güçlendirilmesi, daha iyi hizmet verecek bir hale getirilmesinin olduğunu söyleyerek, SSK’ların sağlık çalışanı açığının derhal kapatılması gerektiğini ifade etti. SSK’lıların yoğun olduğu kentlerdeki Sağlık Bakanlığı’na ait atıl hastanelerin SSK’ya devredilmesini isteyen Tatlıcan, SSK sağlık hizmetlerinin finansmanının ve sunumunun tek elden yürütülmesi gerektiğini bildirdi. Tatlıcan, SSK’nın ucuz ilaç politikalarının sürdürülmesi ve SSK ilaç fabrikasına yatırım yapılarak geliştirilmesi gerektiğini ifade ederek, SSK yönetiminde işçi, çalışan ve emekli ağırlığı oluşturulmasını istedi.

SSK’nın tüm alacaklarının tahsil edilmesi gerektiğini vurgulayan Tatlıcan, prim ve borç affı gibi uygulamalardan vazgeçilmesi gerektiğini kaydetti. İşçilerin denetleme mekanizmalarında görev alması gerektiği görüşünü savunan Tatlıcan, SSK’lıların Sağlık Bakanlığı’na bağlı sağlık ocaklarından ücretsiz yararlanması, birinci basamaktan sevk sisteminin işletilmesi gerektiğini söyledi. Tatlıcan, şunları dedi:

"Hasta ve çalışanlarının sağlığını ciddi boyutlarda tehlikeye sokan, kölelik ve mafya düzenini hastanelere sokan taşeronlaştırma uygulamalarından vazgeçilmelidir. Ülke nüfusunun sağlık hakkını elinden alacak olan SSK’nın Gaspı Yasa Tasarısı derhal geri çekilmelidir."
Yapılan basın açıklamasın ardından grup olaysız dağıldı.

ankara
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2004 Çarşamba 16:13:45
Güncelleme :24 Kasım 2004 Çarşamba 17:16:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?