16
Eylül
2024
Pazertesi
ANKARA

Dünyaya örnek olacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek’nin davetlisi olarak başkentte bulunan Glocal Forum Yönetim kurulu Başkanı David Kimsche, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal projelerinin dünyada eşi benzeri olmadığını belirterek, “Glocal Form’un ilişkide olduğu yüze yakın şehir arasında Ankara projeleriyle örnek kent” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in davetlisi olarak Ankara’da bulunan Glocal Forum yönetim Kurulu Başkanı David Kimsche, Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal projeleriyle ilgili izlenimlerini Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile düzenlediği basın toplantısında anlattı.

Büyükşehir Belediyesi’nin Kızılay Başkanlık Binası’nda gerçekleştirilen basın toplantısında, Ankara’nın sosyal projeleriyle dünyaya örnek olacağını bildiren Kimsche, bu projelerden özellikle sokak çocukları için uygulanan projeleri Afrika’da 4 şehir ile Filistin’de Nablus’ta, Afganistan’da Kabil’de uygulamak istediklerini belirtti. Form başkanı Kimsche, Ankara’nın sosyal projeleriyle dünyada en istisna kent olduğunu belirterek, formun çatışma bölgesindeki çocuklar projesinde dünyada altı kent bulunduğunu söyledi. Çocuk merkezlerinin bu kentler için model olarak seçildiğini bildiren David Kimsche, “Bu şehirlerin belediye başkanlarını Ankara’nın faaliyetlerini yerinde görmeleri için getireceğiz” diye konuştu.

“Glocal Forum’un dünyada ilişkide olduğu yüze yakın şehir arasında Ankara projeleriyle örnek kent” diye konuşmasını sürdüren Başkan Kimsche, beldiye başkanlarının halkın içinden çıktığına ve belediyelerin halka en yakın idareler olduğuna dikkat çekerek, amaçlarının Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı gibi başarılı belediye başkanlarının sayısını dünyada arttırmak olacağını belirtti.

- “DÜNYADA EŞİ AZ GÖRÜLEN BİR BELEDİYE
BAŞKANINIZ VAR”-

Toplantıda, “Bu projelerin dünyada tek olduğuna inanıyorum”diye sözlerini sürdüren Kimsche, Glocal Forum’un Dünya Bankası, Birleşmiş Milletler Teşkilatı ve İş çevreleriyle ilişkide olarak bir çok proje yürüttüğünü belirtti. Kimsche, “Bu üç yapıyı Ankara’ya getirip konferans yapmalarını sağlayacağız. Ankara’nın dünyada eşi az görülen bir belediye başkanı var. Bunu biz görüyoruz, sizde görünüz” dedi.
Glocal Forum olarak, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’ten isteklerinin, altı şehre projeleri yürüten uzmanlarını göndererek oralardaki çocukları eğitmek olacağını ifade eden Kimsche, “Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin projelerinin dünyada eşi, benzeri yok. İsrail vatandaşı olarak bu projeyi hükümetime de önereceğim” diye sözlerini tamamladı.

-“YERİNDE GÖRSÜNLER”-

Başkan Gökçek ise toplantıda “Glocal Form”un İtalya’nın başkenti Roma’da yapılan toplantısında anlattığı sosyal projelerin form yöneticilerince dikkat çektiğini belirterek, dünya çapında uygulamak için yerinde incelemek istediklerini söyledi. Gökçek, Glocal Forum’un dünya çapında sivil toplum örgütü olduğunu kaydederek “Amacımız Glocal Forum’un Ankara’da yapılması, bizim projelerimizi katılanların yerinde görmeleri” dedi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal projelerini gezerek inceleyen Formun WAF Programı Koordinatörü Barbara Borgese’de basın toplantısına katıldı.
Basın toplantısının ardından Başkan Gökçek Kimsche ve Borges’e ziyaretlerinin anısına birer porselen plaket verdi.


Kenthaber
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2004 Pazartesi 09:53:10
Güncelleme :1 Kasım 2004 Pazartesi 13:09:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?