8
Eylül
2024
Pazar
ANKARA

Gökçek ve Akdağ, çocuklara süt dağıttı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 21 Mayıs Dünya Süt Günü dolayısıyla çocuklara süt ve süt ürünleri dağıttılar.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (SET-BİR) tarafından Sincan Harikalar Diyarı’nda düzenlenen etkinlikte 1500 öğrenciye süt, ayran, yoğurt ücretsiz olarak dağıtıldı.

Sincan Harikalar Diyarı Nejat Uygur Anfi Tiyatro’da düzenlenen törende SET-BİR Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ve Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Cümali Demirtaş’ın ardından konuşan Bakan Akdağ, "Süt, insanoğlu için son derece önemli bir besin maddesi. Herkes bu üründen mutlaka faydalanmalı" diyerek, çocuklardan, günde 2 bardak süt içmeleri sözünü aldı.

Akdağ ayrıca, "Günde 2 bardak süt içerek, yarının mutlu ve gelişmiş Türkiye’sini de sizlerle birlikte inşa etmiş olacağız" dedi.

Süt dağıtımı töreninin ardından Başkan Gökçek ve Bakan Akdağ, akülü araçlara binerek Sincan Harikalar Diyarı’nda kısa bir gezinti yaptılar.

Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla ve ‘Sağlık için süt için” sloganıyla kutlanan "Dünya Süt Günü" etkinliğinde 3 bin süt, 2 bin yoğurt, 2 bin ayran ve 2 bin de büyüme seti dağıtıldı.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2005 Cumartesi 13:36:35
Güncelleme :22 Mayıs 2005 Pazar 11:07:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?