16
Eylül
2024
Pazertesi
ANKARA

Grup yorum'dan konserli protesto

Grup Yorum üyeleri, grup elemanlarından Ali Aracı ve Muharrem Cengiz’in sahte belgeler düzenlenerek tutuklandığını öne sürerek, elemanlarının serbest bırakılması için Adalet Bakanlığı’nın Güvenpark girişinde eylem yaptı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Özcan Şenver, 1 Nisan 2004’de beş ayrı ülkede eşzamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonda, 82 kişi ile birlikte grup üyeleri Ali Aracı ve Muharrem Cengiz’in de haklarında oluşturulan düzmece iddialar ve hazırlanan sahte belgelerle tutuklandığını iddia etti.

Gruplarının pek çok kere yasaklama, kaset toplama, sansür ve gözaltılar ile susturulmaya çalışıldığını ifade eden Şenver, "Türkülerimizi adalet için söyleyeceğiz. Grup Yorum’a, Ali Aracı, Muharrem Cengiz ve İhsan Cibelik’e özgürlük isteyeceğiz. Dinleyicilerimizle bütünleşerek, ’Türküler susmaz, halaylar sürer’ diye haykıracağız. Türkülerimiz kazanacak" dedi. Grup üyeleri, basın açıklamasının ardından mini bir konser verdi. Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı çevik kuvvet timleri de Adalet Bakanlığı ve Güvenpark girişine barikat kurarak, geniş güvenlik önlemleri aldı. Grup Yorum elemanları, konserin sonra alkışlarla dağıldılar.

iha-ankara
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2004 Çarşamba 14:02:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?