16
Eylül
2024
Pazertesi
ANKARA

Haltercileri Bakan kabul etti

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, halterde taciz iddialarıyla antenörlük görevinden uzaklaştırılan Mehmet Üstündağ hakkında hazırlanan raporda olayla ilgili iddiaların ciddi bulunduğunu belirterek, "Konu Teftiş Kurulu tarafından incelendi ve hazırlanan rapor yargıya sunuldu. Olayın idari kısmı ise hazırlanarak Spordan Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’e de sunulacak" dedi.

Genç haltercilerin müsabakalarına başka programlarla çakıştığı için katılamadıklarını ifade eden Atalay, "Gençler altyapıdan bir ordu gibi geliyorlar. Onlardan çok ümitliyiz. 2008 Pekin Olimpiyatları hazırlıklarına şimdiden başladık. Altyapıdan belki de şimdiki başarıların daha üstünde başarı elde edebilecek bir sporcu grubu geliyor. Uluslararası yarışmalarda daha çok Çinlilerle yarıştık. Pekin’de onları geçmek bizim için büyük bir mutluluk olacak" diye konuştu.
Genç haltercilerin arasından yeni Haliller’in, Tanerler’in ve Nurcanlar’ın çıkacağını ifade eden Atalay, haltercilere ’ağırlığı kaldırın, ağırlığın altında kalmayın. Başkalarının sizi kullanmasına izin vermeyin’ şeklinde nasihatlta bulundu.

Halter Federasyonu Başkanı Kenan Nuhut ise, halter branşında GSGM’den aldıkları desteğin başarılarında etkili olduğunu belirterek, "Bulgaristan’da 8 altın, 6 gümüş ve 9 bronz olmak üzere toplam 23 madalya kazandık. Altyapıdan gelen haltercilerimiz bir ordu gibi geliyorlar. Halter Federasyonu koyduğu çıtanın altında değil, daha üstünde bir başarı elde edecektir. 2008 Pekin Olimpiyatları’nda 5 altın madalya kazanacağız. Başarıdan başarıya koşacağız. Hep ileri doğru gideceğiz" diye konuştu.
Atalay, taciz iddiaları nedeniyle antrenörlük görevinden alınan Mehmet Üstündağ ile ilgili ise, Mehmet Üstündağ ile ilgili raporun Teftiş Kurulu tarafından 2 kısma ayrılararak hazırlandığını belirterek, "Yargıyı ilgilendiren kısmı savcılığa sunuldu. İdari kısım ise hazırlanma aşamasında, ama olay hakkındaki iddialar ciddi bulundu" dedi.
Olayı kendisinin de basından takip ettiğini belirten Atalay, "Tabiki üzücü. Detaylara girmek istemiyorum. Konuşulacak her şey konuşuldu. Televizyonlarda yapılan yayınlar rahatsızlık vericiydi. Biz sporun dostluk, ahlak, başarı yönüyle kalmasını istiyoruz. Başarılı olduğumuz bir sporda bunların yaşanması ailelerin çocuklarını spora yönlendirmesini de olumsuz etkileyecektir" ifadelerini kullandı.

ANKARA (İHA) -
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2004 Salı 13:59:35
Güncelleme :28 Eylül 2004 Salı 14:12:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?