16
Eylül
2024
Pazertesi
ANKARA

'Kötüler'e karşı Toplumsal Etik Derneği

Toplumsal Etik Derneği Kurucular Kurulu Başkanı Ahmek Akgün, son yıllarda giderek artan hırsızlık, dolandırıcılık, gasp, sahtekarlık, inancı kötüye kullanma, rüşvet ve hortumculuk gibi olayların toplumu ahlaki yönden çöküntüye uğrattığını belirterek, böyle bir derneği kurmaya karar verdiklerini ifade etti.

Toplumsal Etik Derneği’nin kuruluşuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Akgün, rüşvet vermeyen kamu görevlisine ’enayi’ gözüyle bakılmasına, telefon gaspı için insanların öldürülmesine, kadınların yerlerde sürüklenmesine, yaralanmasına, yaşlı insanların gözünün kör edilmesine, ’Bana değmeyen yılan bin yaşasın’ mantığıyla bakılmasının acı verici olduğunu belirtti. Gençler ve çocukların günlük hayatta gözlemledikleri ve maruz kaldıkları ’şiddet ve mafya türü’ olaylara sessiz kalınması ve bilinçsizce benimsetilmesinin de üzüntü verici olduğunu vurgulayan Akgün, çeşitli sebeplerle aile birliğinin bozulması ve boşanmaların hızla artmasının çocukları ruhsal çöküntüye uğrattığını ifade etti.

Toplumun ahlaki bakımdan çöküntü yaşadığını kaydeden Akgün, "Kötülüklerin sebebi ne olursa olsun mazur görmemiz ve sessiz kalmamız beklenmemelidir. Hızla kaybettiğimiz etik değerleri yeniden kazanmak ve toplumumuzun yükselen değerleri yapmak amacıyla Toplumsal Etik Derneği’ni kurmuş bulunuyoruz" dedi. Akgün, bozulan etik düzenin yeniden kurulması amacına ulaşmak için toplantılar, söyleşiler ve konferanslar yapacaklarını, bültenler, kitaplar ve çeşitli yayınlar çıkaracaklarını belirterek, "Böylece toplumsal mutabakatta ’kötüler’ tespit edilecektir. Kötülerle mücadelemizde kamuoyunun, sivil toplum örgütlerinin ve medyanın yanımızda yer alacağına inanıyoruz" dedi.

ANKARA (İHA) -
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2004 Perşembe 11:43:07
Güncelleme :4 Mart 2005 Cuma 18:16:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?