16
Eylül
2024
Pazertesi
ANKARA

Meclis lokantasında ilahi gerginliği

Meclis lokantasında iftar açan Bosnalı öğrencilerin söylediği ilahi kavga çıkardı ve CHP milletvekilleri yumruklaşma noktasına geldi.

CHP Balıkesir milletvekili Orhan Sür ile Malatya milletvekili Muharrem Kılıç, iftar yemeği için üyeler lokantasının alt salonuna gitti. İftar sonrasında lokantada bulunan Bosnalı öğrenciler yüksek sesle ilahi okumaya başladı.

CHP Milletvekili Sür, ilahi söyleyenlere AKP İstanbul Milletvekilli Hüseyin Kansu’nun da eşlik ettiğini ve onları yönettiğini ileri sürdü. Orhan Sür, CHP Malatya Milletvekili Muharrem Kılıç ile birlikte, “Burası tekke mi diyerek durumu protesto ettiklerini söyledi. Hüseyin Kansu ise “Ne var bunda ilahi söylüyoruz” yanıtını verdi.

CHP milletvekilleri, bu tartışma üzerine AKP Manisa Milletvekili Hakan Taşçı’nın üzerlerine yürüdüğünü ve tüm CHP’lileri terbiyesizlikle suçladığını ileri sürdüler.

Meclis lokantasındaki kavga, Meclis Başkanvekili Nevzat Pakdil’in araya girmesiyle önlenirken CHP durumu Meclis Başkanlığı’na bildirerek AKP milletvekillerini şikayet etti.

ankara
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2004 Perşembe 17:19:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?