16
Eylül
2024
Pazertesi
ANKARA

MEMUR-SEN perşembe söyleşilerinin konuğu Kahraman

 

            Altındağ Belediye Başkanı M. Ziya Kahraman, MEMUR-SEN Konfederasyonu tarafından düzenlenen Perşembe Söyleşileri’ne katılarak; “Yerel seçimler öncesi siyasi partilerin bakış açılarının değerlendirilmesi ve Geleceğin Belediyecileri nasıl olmalıdır” konusunda söyleşide bulundu.

 

Belediye hizmetlerine ve yaptığı projelere öncelikle değinen Başkan Kahraman “Yerel Yönetimler halka hizmet götüren ve halkın ilk baş vurduğu kamu kuruluşlarıdır. Merkezi hükümetlerin kaderini yerel yönetimler belirler. Bu güne kadar bu hep böyle olmuştur. ANAP ilk zamanlarında yerel yönetimler sayesinde gözde bir parti olmuştur. Ne zaman ki Belediye hizmetlerinde aksamalar meydana geldiği vakit iktidar partisi kaybetmiştir. FP’nin belediyelerde göstermiş olduğu başarı bu partiyi iktidara taşımıştır. CHP ise iktidarda ki başarısını yerel yönetimlerde gösteremeyince yenilgiye uğramıştır. Buradan şu anlaşılıyor ki, Liyakatli, tecrübeli ve deneyimli Belediye Başkanları hem kendisini hem de mensubu olduğu partiyi iktidara taşıyor ve de iktidar da kalmasını sağlıyor. Bilindiği üzere mensubu olduğum AK Partinin Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan İstanbul’un Belediye Başkanlığından Başbakanlığa geldi. Şehremini dediğimiz Türkiye’nin büyük şehri İstanbul’a hizmet etmek ve burada başarılı olmak, halkın sevgisini ve teveccühünü kazandırmıştır. Yani Yerel yönetimlerin halka hizmeti azımsanamayacak kadar önemlidir. Siyasi Partiler Yerel Yönetimlere önem vererek seçeceği idarecilerin liyakatli, tecrübeli ve deneyimli olmalarına dikkat etmelidir. Projeleri ile halkı modern çağdaş yerleşim yerlerinde üreteceği konutlarda barındırabilmelidir” diyen Başkan Kahraman, “Memur kenti olan Ankara’da ilk yerleşim yeri Altındağ’dır. Çarpık yapılaşmalar sonucu gecekondular türemiştir. Cumhuriyetin ilk yıllarında Almanlara yaptırılan Ankara kent gelişim planı, 2000 yıllarının Ankara nüfusunun 300 bine ulaşır amacıyla düzenlenmiştir. Ama evdeki hesap çarşıya uymayarak, 2000 yılında nüfus beklenenin üzerinde  yaklaşık 10 kat fazla artarak kat kat yükselmiştir. Ama bu gün Ankara 8 metropol ilçeden oluşarak, yerel yönetimleriyle hizmet vermektedir. Yeni imar islah planlarının yapılarak yeni yerleşim yerlerinin ve mevcut alanlarında kentsel dönüşüm projeleriyle islah edilme mecburiyeti hasıl olmuştur. Bu imar islah planlarını da yaparken tarihe ve tarihi dokulara sahip çıkarak, gelecek nesillere aktarmalıyız. Biz projelerimizde buna öncelik ve önem vererek uyguluyoruz. Uyguladığımız Kentsel Dönüşüm Projeleri ile de Altındağ’ın sekiz bölgesinde modern çağdaş konutlar ürettik. Aktaş-Atilla, Başpınar, Doğantepe ve Altıntepe bölgelerinde konutlar yükselmiş ve yükselmeye devam etmektedir. Diğer dört bölgede ise en kısa zaman da temeller atılarak konutlara başlanacaktır. Bu projeler Belediyenin öz kaynakları ile israf etmeden tasarruf içerisinde gerçekleştirilmiştir”

 

Geleceğin Belediyecilerinin nasıl olması gerektiğine de değinen Başkan KAHRAMAN “tecrübe ve deneyim içerisinde halka sevgi, saygı içerisinde yaklaşan idareciler başarılı olur. Belediyeler halkın her konuda baş vurduğu birimlerdir. Halkla iç içe olan belediyeciler saygıda kusur etmemelidirler. Partim eğer görevi bize verir, halk da teveccüh gösterirse projeler artarak devam edecektir. Yerel yönetimlerin idarecileri gösterdikleri başarı sayesinde mensubu oldukları partileri uzun süre iktidarda bulundurur.”dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2004 Cumartesi 00:00:21
Güncelleme :21 Ocak 2004 Çarşamba 17:21:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?