16
Eylül
2024
Pazertesi
ANKARA

Memurun 'psikolojim bozuldu' mitingi renkli görüntülere sahne oldu

İçerisinde bulundukları ekonomik sıkıntıların kendilerini delirttiğini ifade eden Kamu-Sen’e bağlı bir grup memur, topluca sevk alarak Numune Hastanesi Psikiyatri Servisi’nde muayene oldu.

Hastane önünde toplanan memurlarından bazıları üzerindeki elbiseleri yırtarak deli takliti yaparken, diğerleri de ellerindeki sevk kağıtlarını havaya kaldırıp hükümet aleyhine slogan attı. "Oynatmaya az kaldı, doktorum nerede, bu hükümet yüzünden çıldıracağım" diye bağıran memurlar, toplu sözleşmelerde hükümeti temsil eden Devlet Bakanı ve Başbakan Yadımcısı Mehmet Ali Şahin’i istifaya çağırdılar.

 Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, hastane önünde yaptığı açıklamada, Türkiye’de memurların içinde bulunduğu durumu sergilemek için bu eylemi yaptıklarını belirterek, "Memurun psikolojisi bozuldu ve psikolojik tedaviye ihtiyacı var. Türkiye’de deliler ordusu istemiyorsanız sesimize kulak verin" dedi.

Toplu görüşmelerin ikinci turunda Bakan Şahin’in, "Sendikalar 72 katrilyon lira istiyor" dediğini hatırlatan Kahveci, "Kamuoyunu ve insanları yanıltmak ve kamu çalışanlarının üzerinden siyaset yapmak kimsenin haddi değildir" diye konuştu. En düşük memur maaşının 840 milyon lira olmasını istediklerini anlatan Kahveci, hükümeti duyarlı olmaya davet etti.

Kahveci’nin konuşması sık sık, "Bakan istifa" ve "Yalancı bakan istemiyoruz" sloganlarıyla kesildi. Memurlar daha sonra topluca Numune Hastanesi Psikiyatri Servisi’ne giderek muayene oldular. Bu arada serviste meydana gelen izdiham yüzünden sıra bekleyen hasta vatandaşlar sendika yetkililerine tepki gösterdi. Hastane çıkışında açıklama yapan Kamu-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Aydın Coşkun, doktorların sevk alan kamu çalışanlarına, ’Psikomemuros’ teşhisi koyduğunu ve gerektiğinde yatarak tedavi olmalarını önerdiğini söyledi.

iha-ankara
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2004 Cuma 13:22:09
Güncelleme :24 Eylül 2004 Cuma 13:24:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?