2008 yılı özelleştirme programında yer alan Milli Piyango'nun özelleştirilmesi için çalışmalar hızlandı.
Milli Piyango'da özelleştirme hazırlıkları başladı. Mayıs'ta ihaleye çıkması planlanan talih kuşu için iki yöntem üzerinde çalışılıyor.
Bunlardan ilki hasılat paylaşımı, ikincisi ise 10 yıla kadar lisans devri yöntemi. Yıl sonuna kadar "hasılat paylaşımı" veya "10 yıla kadar lisans devri" yöntemlerinden biriyle özelleştirilecek olan talih kuşu için biri yerli, biri de yabancı olmak üzere 2 danışman firma da çalışıyor.
Milli Piyango'nun özelleştirilmesinde düşünülen yollardan ilki olan "hasılat paylaşımı" yöntemi, dünyada en fazla başvurulan özelleştirme yöntemi olarak değerlendiriliyor. Milli Piyango İdaresi'nin daha önceki özelleştirme çalışmaları sırasında da istediği ve şartnamede yer verdiği bu yöntemde, talih oyunları oynatma hakkı, teklif edilecek hasılat oranına göre bir firma ya da gruba devrediliyor. Bunun süresi ise genellikle 10 yıl olarak belirleniyor.
Diğer bir yol olan 'lisans devri'nde ise, işletme devri ihalesine çıkılıyor ve ihaleyi kazanan firma, işletme bedelini başlangıçta ödeyerek işe başlıyor. Çalışmalarda, lisans devrinde de işletme süresinin 10 yıl olması üzerinde duruluyor.
Milli Piyango'nun özelleştirilmesi sırasında kamu payları da garantiye alınacak. Savuma Sanayi Destekleme Fonu, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu, Olimpiyat Oyunları gibi kamu paylarının özel sektör işletmeciliğinde de devamı için gerekli hukuki alt yapı oluşturulacak.
Talih kuşu için Mart ayında özelleştirme yöntemi belirlendikten sonra şartname hazırlanarak Mayıs ayında ihaleye çıkılacak ve yıl sonuna kadar özelleştirmenin tamamlanması hedefleniyor. 2009 yılında, ihaleyi kazanan firma için teknik ve hukuki altyapının tamamlanmasının ardından 2010 yılında piyangonun talih oyunlarının özel sektör eliyle oynatılmasına başlanacak.