16
Eylül
2024
Pazertesi
ANKARA

Öğrenciler 6 kasım da meydanlarda

Ezilenlerin Sosyalist Platformu (ESP), YÖK’ü protesto için 6 Kasım’da alanlarda olacaklarını bildirdi. Kızılay Sakarya Caddesi’nde toplanan bir grup ESP yanlısı "Parasız, bilimsel, anadilde eğitim", "YÖK, çakalların saltanatıdır, dağıtacağız", "İşçiler, emekçiler 6 Kasım’da alanlara" gibi sloganlar attı. Grup adına yapılan basın açıklamasında, ’’Öğrenciler, 12 Eylül faşizminin ürünü olan YÖK’e karşı mücadelesini 6 Kasım’da alanlara çıkarak büyütmeye hazırlandı’’ denilerek, ’YÖK postalıyla gençliğin geleceğinin çalınmak istendiği’ iddia edildi.

 22 yıldır 12 Eylül’ün üniversitelerdeki gölgesi olarak nitelendirilen YÖK’e karşı öğrenci gençliğinin sürdürdüğü mücadelenin soruşturmalarla, okuldan uzaklaştırma, gözaltı ve tutuklamalarla bastırılmaya çalışıldığı vurgulanan açıklamada bu mücadelenin YÖK’ü yıprattığı da öne sürüldü. Açıklamada şöyle denildi:

"ESP olarak YÖK’ün dağıtılması talebiyle 6 Kasım’da alanlarda olacağız. Bu mücadele hepimizindir. İşçi ve emekçileri aydınlık bir gelecek kavgasını büyütmek için 6 Kasım’da alanlara çağırıyoruz". Grup daha sonra olaysız dağıldı

ankara
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2004 Salı 14:14:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?