16
Eylül
2024
Pazertesi
ANKARA

Öğretmenler ATA'nın huzurunda

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik başkanlığındaki heyet, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Anıtkabir’i ziyaret etti.

Çelik’in başkanlığındaki protokol, Aslanlı Yol’dan yürüyerek Atatürk’ün huzuruna çıktı. Bakan Çelik üzerinde, ’Milli Eğitim Bakanlığı’ yazılı çelengi mozoleye koydu ve ardından saygı duruşunda bulunuldu.

Buradan Misak-ı Milli Kulesi’ne geçen Çelik, buradaki Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı. Törene; Ankara Valisi Kemal Önal, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Nacat Birinci, Müsteşar Yardımcıları Cumali Demirtaş ve Salih Çelik, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Murat Bey Balta, 81 ilden gelen öğretmenler ile bakanlık bürokratları katıldı. Anıtkabir Özel Defteri’ne ’Büyük Atatürk’ başlığı ile başlayan Çelik, şunları kaydetti:

"Yüce şahsınıza Başöğretmen unvanının verildiği gün olan 24 Kasım’ı, 24. yılında gururla Öğretmenler Günü olarak kutluyoruz. Liderliğin ile istiklaline kavuşan bu ülke, kurduğunuz bu cumhuriyet, eğitim ordusunun azim ve kararlılığı ile istikbale emin adımlarla yürümektedir. Bugün huzurunda öğretmenlerimiz, eğitim camiasının temsilcileri ile birlikte bulunuyoruz. Ruhun şad olsun."

ankara
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2004 Çarşamba 10:45:08
Güncelleme :24 Kasım 2004 Çarşamba 17:16:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?