16
Eylül
2024
Pazertesi
ANKARA

Olaylı YÖK protestosu

YÖK’ün kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen eylemde olaylar çıktı. Öğrencilerin taşlı, molotof kokteylli saldırılarına polis gaz bombalarıyla karşılık verdi.

Sloganlar eşliğinde yürüyen göstericileri, Mithatpaşa Köprüsü altında barikat kuran polis durdurdu.

Göstericiler, polisten Kızılay’a geçmelerine izin verilmesini istedi. Polis ise gruptan basın açıklamasını yapıp dağılmasını istedi.

Polisle görüşen ve polisi ’iyi niyetli olmamakla’’ suçlayan öğrenci temsilcileri arkadaşlarının yanına döndü. Bu sırada gruptan bazıları kaldırımdan söktükleri taşları ve molotof kokteyllerini polise attı.

Polisten biber gazlı müdahale

Polis de panzerlerden boyalı su sıkarak ve biber gazı atarak, müdahalede bulundu. Bunun üzerine, göstericiler Mithatpaşa Caddesi’nden Kolej istikametine doğru çekilmeye başladı.

Bu sırada, panzerler ve köpekli çevik kuvvet ekipleri göstericileri kovalamaya başladı. Panzerlere engel olmak için yol boyunca barikatlar kuran göstericiler, Kolej Kavşağı’nda ara sokaklara dağılarak, kaçmayı sürdürdü.

Olaylar sırasında bazı göstericiler gözaltına alındı.

İstanbul’daki gösteriye de polis müdahalesi

İstanbul’da Beyazıt meydanındaki YÖK protestosunda da polis müdahale etti.

’DEHAP’ ve ’Ezilenlerin Sosyalist Platformu’ yazılı pankartlar ile YÖK karşıtı dövizler taşıyan yaklaşık 2 bin kişi, Beyazıt Meydanı’nda toplandı.

Burada basın açıklaması yapmak isteyen gruba, polis göz yaşartıcı gaz kullanarak müdahale etti. Grup müdahalenin ardından dağılırken, polis ekipleriyle bazı göstericiler arasında kovalamaca oldu.

Polisin olayları yatıştırmak için kullandığı göz yaşartıcı gazdan vatandaşlar da etkilendi.
kenthaber-ankara
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2004 Cumartesi 14:59:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?