16
Eylül
2024
Pazertesi
ANKARA

Talabani Dışileri Bakanı Gül ile biraraya geldi

Bakan Gül’le yaklaşık 1.5 saat görüşen Talabani, çıkışta basın mensuplarına görüşmeye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin Irak için ekonomik ve ticari çıkış yolu olduğunu belirten Talabani, Türkiye’den Irak’ın bütünlüğü ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesini beklediklerini söyledi. Irak’taki Türk şoförlerinin kaçırılarak öldürülmesi konusuna da değinen Talabani, yaşanan olaylardan dolayı büyük üzüntü duyduğunu dile getirdi.

Bu konuda her türlü işbirliğine hazır olduklarını ifade eden Talabani, Türk kamyon şoförlerinin Irak halkının ihtiyaçlarının karşılanması için önemli olduğunu vurguladı. Talabani, bu nedenle Türk şoförlerinin Irak’a gelmesini istediklerini belirtti.

Kerkük konusuna da değinerek, 1987 ve 2001 yılları arasında Kerkük’ün durumunun kısmen değiştiğini belirten Talabani, bu tür hareketlerin durmasını ve etnik kökenli insanların birarada işbirliği içerisinde olması istediklerini söyledi.

Bir gazetecinin Osman Öcalan’ın K.Irak’ta olup olmadığı yönündeki sorusuna Talabani, önce cevap vermekten kaçındı. Gazetecinin ısrarlı sorusu üzerine Talabani Osman Öcalan’ın K.Irak’ta olduğunu söyledi. PKK/Kongra-Gel terör örgütüyle hiç bir zaman işbirliği içinde olmayacaklarını belirten Talabani, terör örgütüyle mücadelede kararlı olduklarını belirtti. Talabani, PKK’nın ancak genel af ile durdurulacağını savundu.

iha-ankara
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2004 Çarşamba 21:04:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?