16
Eylül
2024
Pazertesi
ANKARA

Talat Yılmaz yeniden genel başkan seçildi

Yönetim karmaşasının yaşandığı Kızılay’da Talat Yılmaz, yeniden genel başkan seçildi. Yılmaz, AKP’nin gölgesi olmadan gerçek iradenin, delegelerce ortaya konulduğunu belirtti.

Kızılay’ın Olağanüstü Genel Kurulu, Karayolları Genel Müdürlüğü Konferans Salonu’nda yapıldı. Kızılay Genel Başkanı Talat Yılmaz, kayıtlı 513 delegeden oy kullanan 332’sinin tamamının oyunu alarak yeniden göreve seçildi.

 Yılmaz, seçim sonucunun açıklanmasının ardından yaptığı konuşmada, Kızılay eski Genel Başkanı Ertan Gönen’e yüklendi. Bakanlar Kurulu kararı ile göreve atandıktan sonra 7 Ağustos’ta yapılan Olağanüstü Kongre’de delegelerin oyu ile seçildiklerini hatırlatan Yılmaz, "Demokratik haklarını arayan sahte demokrat müktezeller, bunu kabul etmedi" dedi. Kızılay’ın bundan sonra yönetimini sağlamlaştırmak için bu tür bir kongre yapma gereği duymayacağını kaydeden Yılmaz, Gönen ve arkadaşlarının haklarının yenildiğini savunarak uluslararası arenada Kızılay’ı haince şikayet ettiklerini öne sürdü.

"ALLAH BELASINI VERSİN DİYE LANET OKUYORUM"

Yılmaz, "Hizmet süresi bitmiş. O camiada milletçe yad edilmek varken bu müktezeller, hala uğraşıyorlar. ’Allah belasını versin’ diye lanet okuyorum. Ben de okuyorum millet de. Burada sadece külfet var, ama onurlu bir külfet. Biz bu külfete katlanmaktan memnunuz" diye konuştu. Kızılay’a zarar vermeye kimsenin hakkı olmadığını söyleyen Yılmaz, kendisinin AKP ile ilişkisi olduğu yönündeki iddialara sert çıkarak, delegelere şu soruları yöneltti:

"AKP’li bir bakan, milletvekili ’Talat Yımaz’ı destekleyin’ dedi mi? Size telkinde bulunduk mu? Diğer seçimlerde olduğu gibi para vererek vicdanınızı satın almaya çalıştık mı? Böyle bir ahlaksızlık yaptık mı? Allah için söyleyin, sizin vicdanınızı rahatsız edecek bir şey yaptık mı?"
Delegelerden ’hayır’ cevabını alan Yılmaz, Kızılay’ın Türkiye’nin en ciddi ve en medeni bir kurumu olarak kavga, kargaşa olmadan kongre yapmayı herkese öğreteceğini belirtti.

"BUNLARIN YÜZÜNE TÜKÜRSENİZ ’AMİN’ DERLER"
"Müktezeller’ kelimesini ıslah olmayanları, ders almayanları ifade etmek için kullandığı anlatan Yılmaz, "Bunların yüzüne tükürseniz ’amin’ derler. Kapıdan kovsanız bacadan girerler" dedi.

 AKP’nin gölgesi olmadan gerçek iradenin delegelerce ortaya konulduğunu belirten Yılmaz, "Düdük gibi konuşmasınlar diye bu müktezellleri de davet ettik. Bu müktezeller buraya gelmedi" şeklinde konuştu. Projeleri hakkında da bilgi veren Yılmaz, bu sene kan bankacılığından 9 trilyon lira kar ettiklerini ve 2 yıl içinde bir vakıf üniversitesi kuracaklarını belirterek, "Bu müktezeller, bizim yaptıklarımızı hayal bile edemezler" ifadesini kullandı.

ankara
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2004 Cumartesi 15:10:43
Güncelleme :24 Kasım 2004 Çarşamba 17:17:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?