16
Eylül
2024
Pazertesi
ANKARA

Trafik canavarına bir hafta da 100 kurban

Emniyet’ten yapılan açıklamaya göre, geçtiğimiz hafta trafik kazalarında 100, asayiş olaylarında ise 55 kişi yaşamını yitirdi.

Geçtiğimiz hafta meydana gelen 88 ölümlü trafik kazasında 100 kişi hayatını kaybetti, 385 kişi de yaralandı.

Polis sorumluluk bölgesinde meydana gelen asayiş olaylarında ise 55 kişi öldü, 65 kişi yaralandı. Olaylarla ilgili 109 kişi de gözaltına alındı.

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Er’in yurt dışında bulunması nedeniyle haftalık toplantı yerine yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, Emniyet teşkilatında görevli Emniyet hizmetleri sınıfı dışındaki memurlardan 468’inin görevde yükselme amacıyla eğitime alındığı ve hafta sonunda ise sınava tabi tutulacakları belirtildi.

Bayramda 16 bin 290 Türk vatandaşı Suriye’ye gitti

Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin’de yaşayan vatandaşlar ile Suriye’deki akrabalarının birbirlerine konuk olarak evlerinde bayramlaştıkları dile getirilen açıklamada, 16 bin 290 Türk vatandaşının Suriye’ye gittiği, 15 bin 998 Suriye vatandaşının da Türkiye’ye gelerek iki gün konuk olduğuna da değinildi.

Açıklamada, geçtiğimiz hafta ülke genelinde meydana gelen olaylarla ilgili bilgi de verildi. İşlediği suçlar nedeniyle aranan ve Avusturya’da yakalanan Orhan Özdemir ise yurda getirildi.

Terör örgütleriyle bağlantılı olduğu tespit edilen 16 kişi gözaltına alınırken, mali, uyuşturucu ve organize suçlarına karışan 414 kişi de yakalanarak adli makamlara sevkedildi.
ankara
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2004 Cuma 13:30:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?