16
Eylül
2024
Pazertesi
ANKARA

Türk-İş'te olaylı kongre

Türk-İş’e bağlı Orman-İş Sendika’sının olağanüstü kongresi olaylı başladı. Geçtiğimiz hafta 22 bin üyenin istifa etmesi üzerine Türk-İş Genel Merkezi’nde bugün olağanüstü toplanan kongre öncesinde taş ve sopalar konuştu. İstifa etmelerine rağmen 31 Aralık tarihine kadar Sendika Üst Kurul üyesi olan ve kongreye katılma hakkı bulunan delegelerden bazıları, Hükümet Komiseri tarafından içeriye alınmadı. Kongreye alınmamalarına tepki gösteren sendika üyeleri ile polis arasında arbede yaşandı.


Bu arada kongre için gelen yemek ve içeceklere hücum eden üyeler, "Bunlar bizim aidatlarımızla alınıyor ama bizi içeriye almıyorlar" diye yemek ve içecekleri çevreye fırlatmaya başladı. Dükkanları tahrip olan esnaf ise sendika üyelerinin üzerine yürürken, olaya polisler müdahale etti. Çıkan arbedede çok sayıda sendika üyesinin yaralandığı öğrenildi.
Türk-İş Genel Merkezi önünde bekleyişini sürdüren delegelerin, odasındaki pencereden kendilerini izleyen Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç’a ’İninden çık işçinin yanına gel’ diye bağırmaları üzerine olaylar tekrar alevlendi. Çevik Kuvvet polisleri dışarıda bekleyen sendika üyelerini uzaklaştırırken, Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç Genel Merkez’in kapısına çıkarak üyeleri hakaret etmemeleri konusunda uyardı. Bir süre "İşçiler dışarıda hırsızlar içeride" şeklinde slogan atan sendika üyeleri, daha sonra Türk-İş Genel Merkezi önünden ayrıldı.

ANKARA (İHA) -
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2004 Pazar 16:17:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?