16
Eylül
2024
Pazertesi
ANKARA

Umutlar gittikçe tükeniyor

Kamuoyunda ‘Umut Davası’ olarak bilinen davada, yeni Türk Ceza Kanunu uyarınca beş sanık tahliye edildi.

Gazeteci-yazar Uğur Mumcu, Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı, Doç. Dr. Bahriye Üçok ve Prof. Dr. Muammer Aksoy’un öldürülmesi gibi 22 faili meçhul olayı kapsayan Umut Davası’nın Yargıtay tarafından bozulan ikinci yargılamasında sona geliniyor.

Ankara 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi karar öncesinde sanıklar Yusuf Karakuş, Abdülhamit Çelik, Muzaffer Dağdeviren, Fatih Aydın ve Mehmet Şahin’in ’suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu ve yeni TCK’daki lehlerine düzenlemeleri’ dikkate alarak tahliyelerine karar verdi.

Böylelikle davada sadece ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılanan sanıklar Ferhan Özmen, Hasan Kılıç, Mehmet Ali Tekin, Ekrem Baytap tutuklu olarak kaldı.

Mahkemenin, esasa ilişkin savunmaların tamamlanmasının ardından bir sonraki duruşmada kararını açıklaması bekleniyor.

İki kişi daha tahliye edilmişti

Davada 12 yıl 6’şar ay ağır hapis cezasına mahkum olan Talip Özçelik ve Mehmet Kassap da yeni TCK’dan yararlanarak 11 kasımda tahliye edilmişti.

‘Mevcut anayasal düzeni silah zoruyla yıkıp, yerine din kurallarına dayalı devlet kurmayı amaçlayan silahlı çetenin üyesi olmak’la suçlanan iki hükümlü, ardından yasadışı örgüt üyeliğine öngörülen ceza miktarının yeni TCK’da düşmüş olması nedeniyle tahliye olmuştu.
ankara
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2004 Cuma 13:24:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?