16
Eylül
2024
Pazertesi
ANKARA

Yaşlı vatandaşlar için saadet lokalleri açılacak

Büyükşehir Belediyesi kabul edilen kararla Ankaralı hanımlar için değişik semtlerde oluşturduğu hanım lokalleri gibi nitelikli lokalleri yaşlılar için de kısa sürede hizmete açmayı planlıyor.

Ayrıca Belediye Meclisi; EGO Genel Müdürlüğü tarafından talep edilen 300 adet kapalı otobüs durakları yaptırılmasına ilişkin, Hukuk ve Tarifeler Komisyonu raporunu görüşerek kabul etti. Alınan kararla; EGO tarafından, Ankara’nın muhtelif semtlerinde olmak üzere, ihtiyaç duyulan yerlerde kapalı otobüs durakları yaptırılacak.


Bu kararla; yaklaşan kış mevsiminde toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşların, mevsim koşullarından olumsuz etkilenmemeleri için, kapalı otobüs durakları ihtiyaç durumuna göre; EGO Otobüs Daire Başkanlığı tarafınca yaptırılacak.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, şehir merkezindeki ana cadde ve bulvar üzerinde yer alan bakımsız bina cephelerinin sahipleri tarafından bakımının yapılarak, onarılmasını kararlaştırdı. Alınan karar İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporuyla meclis gündemine geldi.
Kabul edilen kararla Ankara’nın kent kimliğine yakışmayan eski ve bakımsız bina cephelerinin sahipleri tarafından düzenlenerek, modern şehir kimliğinin korunması hedefleniyor.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2004 Cuma 09:58:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?