16
Eylül
2024
Pazertesi
SPOR

Şike iddiaları Meclis gündeminde

TBMM, bayram tatilinin ardından yoğun bir mesaiye hazırlanıyor. Genel Kurul’da bu hafta sporda şike ve doping iddialarının araştırılmasına ilişkin önergeler ele alınacak.

Aile hekimliği pilot uygulaması, organik tarım ve tohumculukla ilgili yasa tasarıları da yine Genel Kurul gündeminde olacak. Plan ve Bütçe Komisyonu’nda ise, 2005 yılı bütçesinin görüşmeleri devam edecek.

Spordaki iddialar Meclis gündeminde

Kamuoyunda da çok tartışılan sporda şike, rüşvet, şiddet ve doping iddiaları bu hafta Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde olacak.

İddiaların araştırılmasına ilişkin önergeler, yarın birleştirilerek görüşülecek.

Konu ile ilgili Meclis araştırması açılması için CHP milletvekillerinin üç, AKP milletvekillerinin ise iki önergesi bulunuyor.

Çarşamba günü neler görüşülecek?

Meclis, 24 kasım çarşamba günü aile hekimliğinin pilot uygulamasına ilişkin tasarı ile Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu’nda değişiklik öngören tasarıyı ele alacak. Polis Vazife ve Salahiyat Kanunu’nda değişiklikle, umuma açık dinlenme ve eğlence yerlerinin açılması için mülki amirlerden izin alma koşulu ortadan kaldırılacak, belediyelerden ruhsat almak yeterli olacak.

Organik tarım ve tohumculuk da gündemde

Perşembe günü Genel Kurul, organik tarım ve tohumculukla ilgili yasa tasarılarını görüşecek. AB’ye uyum için hazırlanan organik tarım yasa tasarısı, organik tarımın geliştirilmesi için gerekli önlemlerin alınmasını, tohumculuk yasa tasarısı ise, bitkisel üretimde verim ve kaliteyi artırmak için düzenlemeler yapılmasını öngörüyor.
2005 yılı bütçesinin görüşmeleri de sürecek

Meclis Plan Bütçe Komisyonu’nda ise hafta boyunca 2005 yılı bütçesinin görüşmeleri devam edecek.

Bugün Sanayi ve Kültür bakanlıklarının bütçesi, yarın Tarım Bakanlığı bütçesi, perşembe Milli Eğitim, cuma günü de Çalışma Bakanlığı’nın bütçesi görüşelecek.

İşçilerin karşı çıktığı Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün kapatılmasına ilişkin tasarı salı, SSK hastanelerinin devrini öngören tasarı da çarşamba günü komisyonda ele alınacak.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2004 Pazartesi 11:55:12
Güncelleme :5 Mart 2005 Cumartesi 13:40:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?