18
Ekim
2024
Cuma
GÜNCEL

Mamak'ta ticaret gelişiyor

Mamak ekonomisinin, son zamanlarda artan ticari yatırımlarla büyük bir gelişim sağladığı bildirildi. Mamak Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, ilçede bir yıl içinde açılan iş merkezi ve plazalar, bölgede hem ticari hayatın gelişimine hem de kentin daha modern bir görünüm kazanmasına katkı sağladı.

Büyük firmaların ve endüstri devlerinin artık önemli bir yatırım merkezi olarak gördüğü Mamak'ta iş merkezi ve plazalar yoğunluk kazandı. Mamak Belediyesi Küşat Müdürlüğü bugüne kadar 12 adet iş merkezi ve plazaya ruhsat verdi. Müdürlüğün 2005 yılı faaliyet raporlarında ortaya çıkan verilere göre, şu anda Mamak bölgesinde büyük işletmelerden 75 süpermarket, 2 endüstriyel mutfak malzemecisi, 2 plaza, 3 beton santrali, 101 imalathane ve 99 konfeksiyon satış firması faal olarak hizmet veriyor.

Mamak ekonomisine büyük katkılar sağlayan bu merkezlerde 4 bine yakın kişi de istihdam ediliyor. Bu merkezler özellikle Tıp Fakültesi Caddesi, Mamak Caddesi, NATO Yolu Caddesi, Boğaziçi ve Yeşilbayır bölgelerinde yoğunluk kazandı. Altınevler, Kayaş, Gülveren Mahallesi ve Plevne Caddesi bölgelerinde ise imalathaneler çoğunlukta bulunuyor. Mamak'ta 2005 yılı içerisinde toplam 2 bin 860 işyeri açma ve çalışma ruhsatı, bin 102 işyeri açma izin belgesi, bin 288 hafta tatili ruhsatı ve 13 gıda sicili ruhsatı verildi.

.
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2006 Pazartesi 15:34:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?