Yozgat Bozok Üniversitesi'nin altyapı sorunları çözüme kavuşuyor. Üniversite kampüs alanına 13 kilometre uzunluğunda kanalizasyon şebekesi döşeme çalışmaları başladı.
Bozok Üniversitesi Rektör Yarımcısı Prof. Dr. Cengiz Soykan, üniversitenin altyapı sorunlarını tek tek çözüme kavuşturduklarını belirterek, "İlk etapta kampüsümüzde yer alan su sıkıntısını belediyemizin desteği ile sona erdirmiş durumdayız. Kendi kaynaklarımızla su ihtiyacını karşıladığımız kampüsümüz, hızla büyüyen bir kampüs haline geldi. Gerek öğrenci sayımızın gerekse çalışan sayımızın artması ile kaynaklarımız yetersiz hale geldi. Bu vesile ile hem çevre düzenlenmesi açısından, hem de
öğrencilerimize sağlıklı su temini sağlanması açısından belediyemizin üniversitemize sağlayacağı makul tarifelere ile su ihtiyacımızı karşılayacağız. Önümüzdeki günlerde belediye başkanımız ve rektörümüz konuya ilişkin mutabakatta bulunup gereken protokol imzalamayacaktır" dedi.
Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kampüsü'nün hızla geliştiğini ifade eden Prof. Dr. Soykan, "Erdoğan Akdağ Kampüsü alanında toplam uzunluğu 13 kilometreyi bulan kanalizasyon şebekesi döşenecek. Genel alt yapı hizmetlerinin ardından üst yapı ve peyzaj çalışmaları ile kampüs alanı modern bir görünüme kavuşacak. Kampüste tamamı 13 kilometreden oluşan bir kanalizasyon sistemi kurulması için protokol imzalandı. Bir kaç ay içerisinde tamamlanması planlanan kanalizasyon sistemi ile kampüsümüzün ihtiyaç duyduğu
alt yapı sistemi Eylül sonu, Kasım başı itibari ile teslim edilmiş olacak. Kanalizasyon sistemin bitiminin ardından hemen atık su arıtma tesisi için ihalenin yapılarak bu sistemin de ivedilikle kurulması için çalışmalar devam edecektir" ifadelerini kullandı.
AKADEMİSYEN VE ÖĞRENCİLERE LABORATUAR CİHAZLARI TANITILDI
Öte yandan, Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen seminerde laboratuar cihazları tanıtıldı.
Anatek Analitik ve Araştırma Cihazları Şirketi yetkilileri, laboratuar cihazlarının tanıtımını yaptı. Seminere akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Tanıtımın açılış konuşmasını yapan Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Talat Özpozan, üniversite kampüsünde kısa zaman içerisinde Merkezi Araştırma Laboratuarı inşa edileceğini belirterek, "Bu laboratuarımızın içinde fizik, kimya ve biyoloji gibi çeşitli disiplinlere ait araştırma laboratuarları kurulacaktır. Araştırma merkezlerinde yaygın olarak
kullanılan cihaz ve teçhizatın tanıtımına ilişkin bu seminer oldukça verimli olacağı kanaatindeyim. Tanıtım için Analitik ve Araştırma Cihazları firmasından yetkililer aramızdalar. Kendilerine teşekkür ederim" dedi.
Anatek Analitik ve Araştırma Cihazları Şirketi Genel Müdürü Mesut Çapçı, bu yıl beşinci tanıtım seminerini düzenlediklerini ifade ederek, kendilerine bu imkanı sağlayan Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Talat Özpozan ve mesai arkadaşlarına teşekkür etti. Ağırlıklı olarak yüzeye yakın maddelerin incelenmesinde kullanılan Taramalı Elektron Mikroskobu'nun tanıtımını yapan Çapcı, bu cihazın bu tür araştırmalar için kullanılan cihazlar içerisinde teknolojik olarak en yenisi olduğunu belirtti.
Benzer amaçlarla kullanılan Atomik Kuvvet Mikroskop (AFM), Raman ve FTIR sistemleri cihazlarının tanıtımını ise, Satış Mühendisi Kamil Temel ve Bruker Optik Ürün Müdürü Ömer Yavuz Kuşak yaptı.