Çorum Valiliği tarafından bastırılan ve kent tarihine ışık tutacak olan "Sözlü ve Yazılı Kaynaklarla Çorum Halk Şiiri Antolojisi Aşıklar, Ozanlar, Şairler", "Çorum Kültür Envanteri" ve ,"Coğrafyası, Tarihi, Kültür ve Edebiyatıyla Çorum" adlı kitaplar, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonu'nda düzenlenen toplantı ile tanıtıldı.
Çorum Valisi Mustafa Toprak, bir şehrin coğrafi, tarihi ve kültürel birikimini tespit ederek bu birikimi kamuoyunun bilgisine sunmanın onur verici olduğunu söyledi. Değişen dünyada sürekli yeni bilgilere ulaşılması ve bu bilgilerin sürekli güncellenmesi gerektiğini ifade eden Vali Toprak, "Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Çorum'un tarihi ve kültürel değerleri ile bu değerleri oluşturanları gelecek kuşaklara aktarmak ve tanıtmak hem bir kültür hizmeti hem de bizim görevimizdir" dedi.
Alanında uzman olan kişiler tarafından hazırlanan ve Çorum kültürü ile ilgili kaynak niteliğinde olacağı düşünülen eserlerin Çorum'un tanıtımına katkı sağlayacağını dile getiren Toprak, "Bastırılan kitaplar kültürel değerlerimizi gelecek nesillere aktarmada köprü vazifesi görecektir" diye konuştu.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru ise Çorum'un çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapmış bir şehir olduğunu belirterek, geçmişin günümüze ve geleceğe aktarılmasının önemine dikkat çekti. Kitaplardan bin adet bastırıldığını açıklayan Özüdoğru, kitapların ilde bulunan tüm kütüphanelere ve kamu kurum ve kuruluşlarına verileceğini sözlerine ekledi.
Konuşmaların ardından Hitit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Yavuz Bayram, Yrd. Doç. Dr. Mete Taşlıova ve Müze Müdür Vekili Önder İpek "Sözlü ve Yazılı Kaynaklarla Çorum Halk Şiiri Antolojisi Aşıklar, Ozanlar, Şairler", "Çorum Kültür Envanteri" ve ,"Coğrafyası, Tarihi, Kültür ve Edebiyatıyla Çorum" adlı kitapların hazırlanma aşamasından basımına kadar geçen süreç hakkında bilgiler verdiler. Program kitapların hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür belgelerinin verilmesinin
ardından sona erdi