Çorum Vali Atıl Üzelgün Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi, 40 yaşlı ve 32 zihinsel engelli vatandaş olmak üzere 72 kişiye 5 yıldızlı otel kalitesinde hizmet veriyor.
Eski yetiştirme yurdu binasının restore edilmesiyle oluşturulan Çorum Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde, 1 müdür, 1 müdür yardımcısı, 1 sosyal hizmet uzmanı, 1 öğretmen, 1 memur, 3 hemşire ve 5 hizmetli görev yapıyor. Temizlik ve yemek işlerine ise temizlik şirketi bakıyor. 3'er kişilik 24 odası bulunan merkezde, 3 televizyon salonu, kat mutfakları, her odada tuvalet ve banyoyla bir yemekhane bulunuyor.
Çorumlu hayırsever vatandaşlarla devlet işbirliğinde yapılan huzurevi, kentin gözdesi oldu. Hizmet kalitesi ve binanın fiziki yapısıyla adeta lüks bir oteli andıran huzurevinin tek sıkıntısı, huzurevinde kalan yaşlılar ile rehabilitasyonda kalan hasta yaşlıların aynı binada olmaları.
Vali Atıl Üzelgün Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Cemal Gobel, huzurevi sakinlerinin rahatı ve memnuniyeti için 24 saat kesintisiz hizmet verdiklerini belirterek, "Yaşlılarımız ve engellilerimiz, evlerinde bulamadıkları yakınlığı bizden görüyor. Onların memnuniyeti için elimizden geleni yapıyoruz. Geziler, piknikler düzenliyoruz. Sosyal faaliyetlere katılmalarını sağlıyoruz" dedi.
Çorum'da sosyal hizmetlerin Türkiye standartlarının üzerinde olduğunu vurgulayan Gobel, "Bina içindeki hizmette Avrupa'dan bile daha öndeyiz. İlgimiz, bakıma muhtaç vatandaşlara gösterdiğimiz yakınlığımızla huzurevi sakinlerine aile ortamını aratmıyoruz. Bu konuda iddialıyız. Ancak maalesef bina dışında yaşayan çok sayıda bakıma muhtaç insan var. Onlara sahip çıkma konusunda Avrupa'dan geriyiz. Bina kapasitemiz yetersiz" diye konuştu.
Gobel, Çorum Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne girmek için her gün 4-5 kişinin müracaatta bulunduğunu, sırada bekleyen vatandaş sayısının 50'ye ulaştığını kaydetti.
Çorum Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde günlerini televizyon izleyerek, dinlenerek, gezerek ve birbirleriyle sohbet ederek geçiren huzurevi sakinlerinin, kendilerini geliştirmeleri ve üretmenin sevincini yaşamaları için atölyeler de bulunuyor.
Halk Eğitim Merkezi'nden gelen öğretmenler, eğitim öğretim dönemlerinde elişi yapabilecek kapasiteye sahip huzurevi sakinlerine ders veriyor. Huzurevi sakinleri ise öğrendikleriyle kendi yeteneklerini birleştirerek hünerlerini ortaya koyuyor.
ben ordaki yaşlıları ziyaret etmek onlarla sohbet etmek istiyorum bu mümkün mü acaba
huzur evinizde yer olup olmadıgını ve şartlarınızın neler oldugunu ögrenmek istiyorum.Bir de irtibat numarınızı ögrenmek istiyorum
ben üniverste öğrencisiyim eğer mümkünse hafta sonları huzur evlerinde yaşlılarımıza hizmet etmek ve onlarla vakit geçirmek istiyorum.bunu hiçbir karşılık almadan yapmak istiyorum imkanı var mı acaba?bu konu hakkında beni bilgilendirirseniz çok sevinirim...